schoudershirt maken diydiva
stijl

Zomertrend: blote schoudershirt

Het is dé zomertrend van 2016: een shirt met blote schouders. In de H&M catalogus zag ik dat het een “cold shoulder shirt” genoemd werd, haha. Maar natuurlijk kun je zelf ook makkelijk er eentje maken…!

schoudershirt maken diydiva

Varianten

Ik zit in een “circuit” van tweedehandskleding. Via mijn familie krijg ik regelmatig een vuilniszak vol leuks dat mijn modebewuste achternichtjes zat zijn. Ook via een collega van mijn man en via onze buurvrouw (wiens vader op de markt staat daarmee) ontvangen wij regelmatig een “verrassingszak”.

Op die manier kwam ik enkele weken gelden aan het volgende zwarte shirt, dat helemaal bij mij past.

Het voelt gewoon zo lekker om zo’n shirt te dragen! Dit is het ene model van het blote schouder shirt. In feite is het een gewoon t-shirt, waaruit een uitsparing is geknipt. Die is dan afgewerkt met rekbaar biasband. De andere variant heeft een uitsparing waar de mouwnaad normaal zit.

KnipMode

In de KnipMode van juli 2016 zie je een shirt en (de verlengde versie) een jurk met blote schouders. De mouw is niet helemaal aan het voor- en achterpand gestikt, maar is los en gewoon omgevouwen met een tweelingstiksel.

schoudershirt maken diydiva

De jurk is anders afgewerkt. Daar zijn de open gaten bij de schouders afgezet met elastisch biasband.

Welke?

Ik ben heel blij met mijn zwarte shirt, die schoudervariant vind ik de mooiste! Ik ga het echter niet namaken. Van een mode item wil ik er maar eentje in mijn kast. Genoeg is immers genoeg. Ik wil niet weer een volle kledingkast

Welk shirt vind jij de leukste? Of hou je helemaal niet van deze stijl?

Bewaren

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.