Vlisco diydiva
stof

Vlisco 170 jaar jong!

Ik heb een zwak voor Vlisco prints. Ken je ze nog niet? Het zijn van die kleurrijke katoenen Afrikaanse stoffen, vaak met een leuke print. Bijzonder is ze gewoon in ons eigen land gemaakt worden….!

Vlisco

De Vlisco fabriek (afkorting van P. Fentener van Vlissingen & Co.) staat in Helmond. De fabriek bestaat 170 jaar. Op vlisco.com vind je nu een jubileumstof, met superleuke fabrieksprints, letterlijk. Op de limited edition stof zie je een patroon van een gestileerde fabriek, compleet met wolkjes uit de schoorsteen. Deze kost 27,85 Euro per 2 yards.

(foto credits: Vlisco.com)

Alles wordt in yards en niet in meters aangeduid. Het wordt ook meestal per 2 of 4 yards verkocht (1,8 m en 3,65 meter), dus grotere hoeveelheden tegelijk. Vlisco is niet goedkoop, dat zijn de in Afrika verkochte imitaties uit China wel.

 

Tentoonstelling

Tot en met februari 2017 kun je in het gemeentemuseum Helmond terecht voor een Vlisco tentoonstelling. De tentoonstelling richt zich op vier punten: geschiedenis, productieprocessen, ontwerpprocessen en toepassing van de stoffen in mode en kunst. De presentatie laat zowel klassieke dessins, herinterpretaties als nieuwe ontwerpen zien, en belicht ook de beroemde symboliek van de stoffen. De geschiedenis van Vlisco wordt verteld aan de hand van een interactieve video-animatie. Daarnaast kun je als bezoeker de Vliscopedia (!) raadplegen.

My closet

In de zomer “zweer” ik bij katoen. Niets lekkerder dan een luchtige, wijde fiftiesjurk van deze stof! Hoe het komt weet ik niet, maar ik hou van die Afrikaanse prints. En toch heb ik zo´n Dutch Wax Batik nog nooit gekocht, maar dat komt ooit wel. Eerst mijn voorraad opmaken… Ik zet een Vlisco op mijn sewing wishlist !

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.