cartoonbag maken diydiva 2d
tas

Is een cartoon bag zelf maken moeilijk?

Ze zijn nu helemaal hip in Londen, zo hoorde ik uit betrouwbare bron! Mijn dochter is namelijk net terug van een geweldige schoolreis en spotte daar dé tas voor 2015. De DIY Diva maakt zelf een cartoon bag (ookwel swagy bag) en laat jullie zien hoe dat kan!

cartoonbag maken diydiva 2d

De grap van een cartoonbag, is dat ‘ie er plat uitziet (dus 2d), maar tegelijkertijd in 3d stijl met diepte is getekend op de voorkant. In Nederland zijn ze nauwelijks verkrijgbaar, maar de cartoonbags zijn wel voor zo’n 15 Euro per stuk rechtstreeks in China te bestellen.

Dat is natuurlijk geen kunst… Ik wilde er zelf eentje maken. De originele tassen zijn ook plat, een broodbak past er niet in. Dat is voor mij altijd een belangrijk vereiste, haha. Wel kunnen ze onderaan opengeritst worden, waardoor er iets meer in de tas past. Zelf heb ik ervoor gekozen om een gewone tas te maken, met een 3d voorkant.

Benodigdheden

Uit mijn Koninginnedag voorraad (jawel, van enkele jaren geleden, toen het nog geen Koningsdag was…) gebruikte ik het volgende setje. Zo heb ik ook weer mooi wat opgebruikt.

Matroesjka tasje diydiva

  • De basis bestaat uit een Action set om een eigen vilten (kinder)tas te maken, grijs met rose bloemetjes.
  • Daarnaast heb ik een groot stuk rose vilt, kleinere stukken hardrose, blauw en zwart vilt gebruikt.
  • Rose rits (hergebruikt)
  • Rose schouderband (hergebruikt)
  • grijs en doorzichtig draad
  • rose wol
  • naald

Hoe doe je dat?

Ik koos het bowlingtas model en heb daarom de grijze grote stukken bovenaan wat smaller geknipt. Je begint met de voorkant, teken de verschillende vakken (eerst op papier, daarna uitknippen van vilt). Leg het zwarte vilt onder de geknipte vakken en knip nu precies langs de buitenranden. Knip nu de binnenranden uit, zorg ervoor dat de zwarte randen ongeveer 1/2 cm breed zijn. (Op de foto zie je al de schouderband toegevoegd, dat leg ik verderop uit).

vilten tas cartoonbag maken diydiva

Lijm alles vast met textiellijm op de grijze ondergrond. Stik de zwarte randen met zwart garen door (liefst op de naaimachine, maar het kan ook met de hand).

zelf tas maken diydiva

Aan de achterkant stik je verschillende zakjes. Ik koos voor een zakje voor mobiel (links) en ov kaart (rechts) plus een elastiek voor een pen.

Naai de 3 grijze tussenstukken aan elkaar.

Stik de rits tussen de twee rose stukken en naai het dan aan een kant van de 3 grijze tussenstukken.

Naai met de hand de grijze achterkant vast aan de 3 tussenstukken en het rose deel aan de rits. Hiervoor gebruikte ik gewoon grijs garen, maar doorzichtig kan ook.

Naai de rose schouderband vast aan (let op!) de voorkant. Naai de andere kant van de rose schouderband aan de achterkant.

Naai nu met de hand de mooie voorkant vast. Ik gebruikte hier doorzichtig garen, dat eigenlijk voor kettingen rijgen gebruikt wordt.

vilt tas cartoonbag diydiva maken

Conclusie: is een cartoon bag maken moeilijk? Nee! Het kost wel wat tijd, maar het moet lukken!

cartoontas maken diydiva

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.