Zeeland quilt doorpitten diydiva
quilt,  tas

DIY verjaardagswensen

Voor mijn komende verjaardag heb ik eigenlijk twee wensen: ik ga iets afmaken dat al een jaar suddert en ik koop een designertas. Verlaat de DIY Diva haar principes en verkiest zij een merk boven écht handwerk …?

Naar de finish

Geen wens, maar werkelijkheid: ik wil de Zeeuwse quilt afmaken. De mooie lapjes daarvan kreeg ik vorig jaar al voor mijn verjaardag… Inmiddels heb ik de onder en bovenlaag aan elkaar gestikt. Bij een Zeeuwse quilt doe je dat uiteraard met golven!
Zeeland quilt doorpitten diydivaIk werk vaak heel inituitief (oftewel: ik denk vooraf meestal te weinig na). Ik ga de golven over de windmolens en driehoeken aan de uiteinden nog uithalen. Ik wil daar juist het driehoekige motief benadrukken met stiksel. Aan de andere kant is dit wel een handige manier, want nu ligt alles al verder vastgestikt. Het is een kwestie van “invullen”.

Daarna ga ik nog een band erop zetten. Mogelijk koop ik een simpele zwarte stof voor de rand, want die wil ik nog borduren met de namen van badplaatsen waar wij ooit geweest zijn. Dus in principe is het meeste werk wel gedaan. Nu nog even tijd en zin vinden voor het laatste stukje. Want de noodzaak ontbreekt nog: deze deken gaat pas vanaf de herfst lekker op de bank in de woonkamer.

Designertas???

Jawel, ik ga voor een echte MZ tas. (Nee, geen typfout voor MK, Michael Kors 😉 ). Als je mijn blog al langer volgt, dan heb je kunnen lezen dat ik het maken van een leren tas op mijn bucketlist had staan. Maar eerdere ervaringen met nepleer leerden mij dat je daarvoor echt speciaal gereedschap danwel machines nodig hebt. Mijn nicht Monique heeft dat wel in haar tassenatelier (jawel!), dus je snapt: ik heb bij haar een leren tas besteld!

Credits foto: Monique Zoeteman, www.hiptassen.nl

Haar handelsmerk is dat ze een tas helemaal naar jouw wens of ontwerp maakt. Inmiddels is ze al langs geweest, voor de gezelligheid en om details van de tas te bespreken en het leer te laten zien. Ik heb gekozen voor een grotere versie van het bovenste dokterstas model, in donkerblauwe croco print! Momenteel is ze ‘m aan het maken. Ik ben zo benieuwd!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.