hiptassen dokterstas diydiva
tas

Een handgemaakte leren tas!

Mijn verjaardagskado is top! Een echte handgemaakte leren tas, met mijn initialen (MZ), die tegelijkertijd de initialen van de maakster zijn: Monique Zoeteman van Hiptassen. Ik laat je het maakproces zien in foto’s!

Het begin

Hier zie je Monique in actie in haar atelier. De basis zijn kartonnen patroondelen.

Monique hiptassen Op de website van Hiptassen.nl staan verschillende modellen, varieërend van shopper tot clutch. Ik heb voor een dokterstas gekozen, maar ben een liefhebber van een “hutkoffer”. Omdat ik een tas wilde die zowel breder als hoger was dan de voorbeeld tas, moesten de kartonnen mallen dus worden aangepast. Links op de foto staat dat “zusje” van mijn tas. Ik wilde alleen niet een ring in het lipje voor, maar een metalen plaatje met initialen.

veel variatie mogelijk

Dat is het mooie van een tas van Monique. Je hoeft niet het standaardmodel te nemen, maar je kunt helemaal je eigen wensen aangeven. Zo krijg je een praktische tas, die je dus heel vaak zult gebruiken. Bovendien overlegt ze met je over de mogelijkheden.

begin collage tas

Rechtsboven zie je alle patroondelen. Het is allemaal koeienleer. Voor mijn tas is dus niet een blauwe krokodil gesneuveld 😉 Ik wilde de crocoprint opleuken met lichtblauwe accenten, waaronder een piping. Zeg nou zelf: die binnenvoering (met naaiprint) is toch helemaal iets voor de DIY Diva! Monique werkt vaak met stevige stoffen van www.stoffen.net. Ik heb zo’n beetje alle katoen op die site bekeken, maar dit sprak mij meteen aan.

Binnentas

Links zie je hoe de voering vakken en een rits krijgt. Ik koos voor een verdelingsvak in het midden, met een magneetsluiting.

Vooroordeel

Misschien denk je nu: die DIY Diva is bevooroordeeld, natuurlijk roept zij dat haar nicht de prachtigste tassen maakt. Nope! Ik heb inmiddels genoeg ervaring achter de naaimachine om te zien of iets goed gemaakt is of niet. Als de tas niet mooi was, zou ik ‘m nooit laten zien op mijn blog of reclame maken.

Deze dokterstas is niet goedkoop. Deze verjaardag heb ik aan iedereen geld gevraagd en bijgelegd van mijn vakantiegeld. Ik heb er echt wel even over moeten denken of ik  een Hiptas wilde. Maar ik snap de prijs wel. Ik weet hoe duur leer en fournituren zijn, en hoeveel tijd er in zo’n tas zit. Bovendien ga ik de laatste tijd voor duurzaamheid. Ik heb liever een tas waar ik wel een decennium (of meer) mee kan doen, dan ieder half jaar een Primark-je waar heel Nederland mee loopt.

MZ

Hier zie je de tas in volle glorie.

hiptassen dokterstas diydiva

Ik ben er heel blij mee en zal ‘m veel gaan gebruiken!

Bewaren

Bewaren

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.