Nachtwacht tas diydiva
tas

Een nieuwe tas

De vele tassen die ik zaterdag bij elkaar zag, inspireerden mij ook tot deze blogpost. Want al een paar weken ben ik zelf bezig met een Nachtwacht tas, die heel bijzonder wordt!

Hiptassen

Afgelopen zaterdag was ik bij het verjaardagsfeest van mijn nicht Monique. Omdat zij een mijlpaal bereikte, werd het groots gevierd, compleet met vele gasten en een ABBA band. Normaal ben ik niet zo’n feestganger of uitgaander, maar dit was heel tof. Ik heb gedanst met mijn eigen man (doen we niet zo veel, terwijl als we dansen ik ook enorm voel hoe gek ik eigenlijk op hem ben) en lekker bijgekletst met de familie.

Bij feesten vind ik het heerlijk om over de top te gaan. Dus bij de tas van de foto droeg ik mijn Shanghai dress (zo’n satijnen jurk met Chinese sluiting).

Omdat veel mensen al dansten, waren de tassen al snel (in goed vertrouwen…) op de bank gezet. Mijn nicht heeft haar eigen tassenlabel Hiptassen en het was zo leuk om al die tassen van haar hand overal te zien staan!

Want werkelijk bijna elke buurvrouw, nicht of andere bekende heeft bij haar een tas gekocht. Ook ik! Absoluut niet omdat ik mij verplicht voelde, zo zit ik niet in elkaar. Maar ze maakt gewoon zulke mooie leren tassen, dat kan ik met al mijn naaiervaring niet beter. Het leuke is dat de tas helemaal naar jouw wens wordt ontworpen. Dus in mijn dokterstas is heel veel ruimte, bewust ook voor de zondag: liedboek en bijbel passen makkelijk. Aangezien we pas om half 2 deze zondagochtend thuis kwamen van het feest, na ook nog een uur rijden, heb ik deze keer maar uitgeslapen…

Nachtwacht

Al enkele jaren ben ik bezig met het opmaken van mijn crea-voorraad. Best lastig, want die lijkt onuitputtelijk!

Van mijn Nachtwacht panel stof had ik een leuke tuniek gemaakt, maar er was een goede rest over. Ik had ook bewust zo geknipt dat het meisje intact bleef.

Nachtwacht tuniek diydiva

Ik noem mijn tas-in-wording in gedachten mijn “Saskia” tas, vernoemd naar de vrouw van Rembrandt. Maar in feite is dit meisje een soort mascotte van de compagnie kloveniers.

Creaclub

Om de veertien dagen ga ik tegenwoordig naar mijn creaclubochtend in het buurthuis. Ik heb mijn restlapje met de rare vorm op de naaimachine omgezet naar een rechthoek, door er met een zigzag nog wat stof aan te “plakken”. Dat motief loopt natuurlijk niet door, maar is wel in de goede kleurstelling waardoor dit niet zo opvalt.

Rembrandt stof panel meisje diydiva

De afmeting boven valt gelijk met een zilverkleurige tasbeugel, die ik ooit in de sale in mijn digitale winkelmandje liet vallen. Ik kocht iets bij een webshop voor een andere tas, en dit was “bijvangst” om de verzendkosten te drukken. Dus die tasbeugel uit voorraad wordt ook eindelijk gebruikt!

Nachtwacht tas diydiva

Dat geldt ook voor de kralendoos en de borduurzijde. Use what you have is best leuk.

Welke vorm ik de tas ga maken weet ik nog niet. In ieder geval wil ik “Saskia” er helemaal op hebben. Maar of dat een rechthoek wordt, of een rondere vorm, dat weet ik nog niet.

Voorlopig ben ik nog lekker aan het versieren. Zie je het parelsnoer van echte kralen in haar haar? Nu maar eens met goudgaren aan de slag…

Misschien kan ik mijn eigen tas dan dragen, de volgende keer dat ik tassenmaakster Monique zie 😉

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: