Rembrandt tas detail
tas

Mijn Rembrandt tas is af!

De inspiratie voor deze blogpost komt deels uit mijn voorraad en deels van Pinterest. Al een tijdje ben ik zelf bezig met een Nachtwacht tas, die heel bijzonder wordt!

Nachtwacht

Het opmaken van mijn crea-voorraad (en dus niet meer bijkopen) is best lastig, want de voorraad lijkt haast onuitputtelijk! Ik ben vrij zuinig en vind het moeilijk om restjes weg te gooien.

Nachtwacht panel tuniek KnipMode diydiva
Nachtwacht tuniek tutorial

Van mijn Nachtwacht panel stof had ik een leuke tuniek gemaakt, maar er was een goede rest over. Ik had ook bewust zo geknipt dat het meisje intact bleef.

Nachtwacht tuniek diydiva

Ik noem mijn tas-in-wording in gedachten mijn “Saskia” tas, vernoemd naar de vrouw van Rembrandt. Maar in feite is dit meisje een soort mascotte van de compagnie kloveniers.

Creaclub

Ik heb mijn restlapje met de rare vorm op de naaimachine omgezet naar een rechthoek, door er met een zigzag nog wat stof aan te “plakken”. Dat motief loopt natuurlijk niet door, maar is wel in de goede kleurstelling waardoor dit niet zo opvalt.

Rembrandt stof panel meisje diydiva

De afmeting boven valt gelijk met een zilverkleurige tasbeugel, die ik ooit in de sale in mijn digitale winkelmandje liet vallen. Ik kocht iets bij een webshop voor een andere tas, en dit was “bijvangst” om de verzendkosten te drukken. Dus die tasbeugel uit voorraad wordt ook eindelijk gebruikt!

Nachtwacht tas diydiva

Dat geldt ook voor de kralendoos en de borduurzijde. Use what you have is best leuk. Om de veertien dagen ga ik tegenwoordig naar mijn creaclubochtend in het buurthuis. Dit was een mooi projectje om mee te nemen en met de hand te gaan borduren. De naden stikte ik thuis op de naaimachine.

Het is een rechthoekige tas geworden, met “Saskia” er helemaal op. Ik heb alles versierd. Aan de binnenzijde is de tas gevoerd, met uiteraard een klein zakje erin. Dan ben ik niet steeds mijn portemonnee (Secrid) kwijt. De bodem van de tas knipte ik uit een plastic placemat.

Beugel

Het inzetten in de beugel was best lastig, omdat het allemaal net iets te strak was of te krap zat. Maar het is gelukt.

 Rembrandt tas detail diydiva

Toch was ik niet tevreden met de “gewone” beugel. Je ziet die gaatjes zo duidelijk zitten. Als je over de top gaat, moet je het ook goed doen. Ik heb allerlei parels aan de beugel gezet!

Ik had nog een restje schakelketting, dus het is een “armtasje” geworden. Ik kan ‘m niet over mijn schouder dragen, wat ik het liefst wilde.

Rembrandt tas diydiva

Ik hou vooral van praktisch, wat dat betreft. Misschien dat ik nog een stoffen of leren oplossing hiervoor ga regelen. Maar voorlopig heb ik weer een schattig tasje erbij!

P.S. Heb je geteld hoe vaak ik het woord rest gebruikt in deze post 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.