tas

Mislukte Kelly bag

tas diydivaMag je mislukte projecten vermelden op een blog? Eigenlijk niet natuurlijk, als je wilt meedoen in het creeëren van een perfect online leven… Weet je wel, net als zo’n Facebookpagina, met alleen maar leuke etentjes, uitjes en dito vriendenfoto’s. Not for me.

Ik ben graag creatief bezig, maar regelmatig mislukt er ook iets. Soms is dat erg jammer van het materiaal. Ik wilde een schattig Chanelpakje maken voor mijzelf, met dure stof die gelukkig in de uitverkoop was. De rok werd o.k., maar het jasje paste aan geen kant. Ik ben nog bezig met aanpassen, hoop dat het ooit nog wat wordt.

Maar waarom zou je je fouten verdoezelen? Dus daarom: hierbij toon ik mijn mislukte Kelly bag. Deze tasklassieker van Hermes werd ooit als mini-papierpatroon door hen online gezet. Hele leuke tasjes heb ik zo gemaakt, die het in kersttijd ook trouwens heel goed doen als giftbag voor een cadeaukaart. Ik schreef er in dit blog al eerder over. Onlangs heb ik dit patroon uitvergroot en geprobeerd van tafelzeil er een kantoortas van te maken. Mwah, achteraf denk ik dat ik beter nepleer had kunnen gebruiken.

tas diydivaBij een gespecialiseerde online fourniturenshop kocht ik 4 ‘onderzettertjes’ voor de bodem en een sluiting. Deze foto is genomen met mijn nieuwe camera, maar je ziet aan de onscherpte dat ik mijn spiegelreflex nog niet helemaal in bedwang heb 😉

De sluiting is op zich goed, maar ik moest wel een kunstgreep uithalen en ‘m verzetten om hem netjes strak te krijgen. Weer een extra knipje in het tafelzeil… Achteraf gezien heeft de originele tas een bijzondere sluiting: eentje op de tas zelf, waar je de beide sluitingsuiteinden aan vast maakt. Die kon ik nergens kopen, nu trek ik de bovenflap er bijna uit als ik de tas oppak aan het handvat.

Het formaat bleek ook niet praktisch, er paste net een a4tje in, maar dan moest de map waarin het zat niet te hoog zijn. Over de zijkanten, waardoor een sluitingslus gaat, zwijg ik maar.

Kortom: een mislukt project. Maar omdat ik mij graag ergens in vastbijt, weet ik dat ik het nog eens ga proberen. Met kuntstleer, met een goede sluiting (als ik die kan vinden), met tassen’ringen’ voor aan de zijkant. Al doende leert men…

Wat doen jullie als het niet gaat zoals je wenste, toch bloggen? Of toch maar niet…?

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.