skai tas maken diydiva
tas

Nieuwe Ada tas

Het was een tas van een rest skaileer, maar wel met liefde gemaakt. Schoonma was er erg blij mee en een vriendin van haar wilde ook wel zo’n tas… Wat doe je dan?

De tassen

Ik heb een toffe schoenmoeder, na 25 jaar zijn we inmiddels wel aan elkaar gewend 😉 Dus ik maakte graag een tas voor haar. Ik had nog veel skai over en Ă©Ă©n tas was voor mijzelf genoeg. Dit was ‘m. Lekker groot, maar zonder sluiting op het grootste vak.

zelf leren tas naaien diydiva machine borduren skai nepleer diydiva

Mijn tassen maak ik niet uit een boek. Ik teken liever zelf een patroon en werk nogal freestyle. Dat bevalt altijd goed.

Zo heb ik ook de tas voor mijn schoonmoeder gemaakt. Deze had als “nouveautĂ©” een ritssluiting bovenop en het voorvak sloot met een draaiertje.

zelfgemaakte skai leren tas diydiva

Rotlap

In het kader van sew your stash kwam het natuurlijk heel goed uit om ook het laatste stuk skai te gebruiken. Dat donkerblauwe nepleer is nooit mijn favoriet geweest. Ik kocht ‘m op de stoffenmarkt, maar voelde mij bij thuiskomst flink bekocht. Over een groot deel van de lap zitten strepen. Ik ben niet terug geweest, maar achteraf gezien had ik assertiever moeten zijn en wel de moeite moeten nemen om terug te gaan en een nieuw stuk te vragen.

Ontwikkeling

Het leuke van bloggen is dat je de foto’s van je werkstukken op een rijtje kan zetten. Zo zie je dat je toch een ontwikkeling, zo niet verbetering doormaakt.

skai tas maken diydiva

Op de laatste tas ben ik het meest trots, omdat ik de technieken nu steeds beter beheers. Hij is ook netter, beter afgewerkt. Dat ik een rolvoetje gebruik, scheelt ook veel gedoe.

skai tas maken diydiva

De rits heeft lekker de ruimte binnenin. Ik hergebruikte de rits uit een oude Postbank-tas die ik ooit gratis kreeg.

Op de foto hieronder zie je de strepen op het skai waarover ik sprak. Omdat dit het laatste stuk is, had ik geen mogelijkheid om daar omheen te knippen.

skai tas maken diydiva

De hengsels maak ik om een koord. Volgende keer wil ik ze meer rondom vaststikken, zodat je dit koord niet ziet zitten als het hengsel omgevouwen is. Op het borduursel met mijn Pfaffje ben ik ook trots. Dit past lekker qua kleur.

Eigenlijk ben ik best benieuwd hoe de volgende tas wordt, en voor wie… Ik heb nog wat tafelzeil van Kitsch Kitchen liggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.