portemonnee maken nepleer diydiva
Pfaff,  tas

Zelfgemaakte portemonnee met initialen

Portemonnees heb je nooit genoeg! Meestal gebruik ik een grote moeder portemonnee waarin pasjes, kortingsbonnen en munten kunnen. Maar voor sommige uitjes is het gewoon handig een kleintje in je broekzak te kunnen stoppen. Die heb ik dus nu gemaakt!

Patroon

tafelzeil kitsch kitchen portemonnee diydiva

In het tijdschrift Maak het van tafelzeil staat een goed patroon voor een zelfgemaakte portemonnee. Inmiddels heb ik al één portemonnee daarmee gemaakt van Kitsch Kitchen tafelzeil. Dat is een groot (of eigenlijk: normaal) model.

Met dit patroon ben ik gaan experimenteren. Ik heb het in het midden samengevouwen, zodat de portemonnee minder breed werd. De rest (flap en zijkanten) zijn even groot gebleven.

Materiaal

Het tafelzeil (versterkt met strijkvliseline) werkte prettig. Maar ook met het materiaal experimenteerde ik. Hoe zou een skai-leren portemonnee worden? Ik weet nu het antwoord: dik!

portemonnee maken nepleer diydiva

De kleine versie heeft aan de buitenkant nepleer en aan de binnenkant stof. Die stof heb ik niet verstevigd. Op het skai had ik eerst mijn initialen geborduurd met de Pfaff Creative 1.5. Met het borduurprogramma had ik eerst op de laptop een lettertype en de letters uitgezocht. Toen dit opgeslagen was op de bijbehorende USBstick, kon die in de borduurmachine geplugd worden.

Resultaat

Het was echt ellende om te maken, een dubbelgevouwen laag nepleer is vrij dik en stug. Maar gek genoeg ben ik wel blij met het resultaat. Het is echt een prullig portemonneetje geworden. Het toevoegen van een ritsvakje voor munten heb ik niet eens geprobeerd. Dit was al zo’n gedoe. Dat moet dan maar in de volgende versie…

portemonnee maken nepleer diydiva

Meer…

Want een volgende zelfgemaakte portemonnee gaat er wel komen! Misschien wordt het een kleintje, weer van tafelzeil, want dat werkt lekker. Maar ik heb ook nog een lapje echt leer liggen. Of kies ik toch een nog grotere: een soort clutch model, van zachte stof en gestikte initialen en “Chanel ruitjes”…?

Ik zie nog wel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.