tips kaarten

Recensie: fiets snijmal

De eerste blog voor “Mar10 kijkt”, waarin ik nieuwe trends, snijmallen (creatables) voor de machine en dessinpapier ga bespreken. Wekelijks zal ik per keer een item behandelen. Gewoon eerlijk, zonder vooringenomen idee of sponsoring… Vandaag begin ik met een oer-Hollands item: de fiets!

fiets snijmal

Marianne Design (Creatable LR 0233) heeft eigenlijk de leukste, vind ik. Het is precies de fiets die ik in de schuur heb staan! Een omafiets met krat voorop. In die krat kun je trouwens heel leuk bloemetjes plaatsen op je kaarten.

Het kost niet veel kracht deze mal door de machine te draaien. Het losmaken gaat ook vrij soepel, dankzij de uitsparing bij krat en kettingkast en diverse gaatjes. Het enige waar je op moet letten bij het uit de mal halen is het voorwiel, bij de band. Dit gedeelte kreukt gauw.

Deze fiets is ongeveer 10 bij 6 cm.

Marianne is echter niet de enige die fietsen maakt. Ook Cheery Lynn Designs (A195 Little pink Bicycle) heeft een fietsje in de collectie, maar dan een veel minder “Hollands” ontwerp en daardoor met een lagere “leuk!” factor. Hij valt in de categorie 2″x3″ dies, dus is ongeveer 5 x 7,5 cm groot.

In een iets andere vorm, maar eveneens heel aardig, is de snijmal met bijbehorende stempelset van Sizzix. (657782 Framelits Die Set 5 PK w/Stamps – Bicycle). Je stanst de omtrek van de fiets uit, zonder details. Op de afbeelding hiernaast zie je ze met vrij dikke grijze lijn. Vervolgens stempel je hierop een fiets. Of een pijl of vlag, want die krijg je er ook bij…

Zo, met verschillende mogelijkheden hier op een rijtje, kun je makkelijk zelf kiezen welk fietsje het leukste is voor jou!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.