tips kaarten

Tips en trucs: carousselmal Marianne Design

Haal meer uit je Marianne Design carousselmal met deze tips! De kaarten zullen komende weken in mijn blog in detail aan bod komen. Hier gaat het om de vele mogelijkheden van de mallen.

Varianten

In de eerste plaats kun je een kleine caroussel maken. Deze is gemaakt met 3x de grootste variant carousselmal uitgesneden. Op de bodemplaat doe je in het midden een bergvouw, zodat de kaart opgevouwen in een envelop kan.

Je kunt verder een kleine variant maken, met maar één “taartpuntje” als bodemplaat. Bij de carousselmallen zijn namelijk ook leuke kleine verbindingspunten gevoegd. Hier zit zo’n verbindingsstuk tussen de 2 Engelse cottages van Marianne Design.

caroussel kaart kerstkaart diydivaOf je maakt een hele omvangrijke versie, met 8x de middenmaat mal uitgesneden. Let op dat je één kant onderaan niet vastlijmt, anders kan de kaart niet zo handig worden opgevouwen.

caroussel kaart diydiva kerstkaart

Verder

Wat meer “out of the box” is het gebruik van de mal als “doilie”. Je ziet al op de foto hiervoor dat 4 delen van de middelste- of kleinste caroussel een heel mooi taartpapiertje maken. Het randje van de grootste mal vind ik niet zo super, maar smaken verschillen. Een klein stukje “taartrand” heb ik bij onderstaande tag gebruikt.

Tenslotte kun je volgens mij de verbindingsstukjes met een extra sneetje aan beide kanten ook leuk gebruiken als gespje of “buckle” met een lintje erdoor. Kortom: je kunt met deze snijmallen alle kanten op!

Hier vind je een overzicht van alle onderdelen van de caroussel snijmal, in totaal voor zo’n 23 Euro verkrijgbaar in diverse webshops.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.