kerstkaart pastelkrijt maan diydiva
tips kaarten

Tips en trucs: creatief met krijt!

Al een tijdje wilde ik wat doen met krijt. Ik had prachtige kaarten gezien, met schilderachtige achtergronden. Met kleine stempelkussentjes heb ik een mislukte poging gedaan die te evenaren… Daarom vandaag een nieuwe poging: creatief met krijt!

Té gekke krijtjes

Op een beurs had ik een glimps van de té gekke krijtjes opgevangen. Deze krijtjes van bijenwas kun je handig bewerken met een druppel geurloze terpentine. Daar had ik nou net geen zin in. Bovendien kostte een starterssetje 17 Euro. Stel je voor dat ik het niet leuk zou vinden… Nee, toen ik bij de Action vervolgens pastelkrijt tegenkwam voor 2,50 Euro voor een goede doos, was de keuze snel gemaakt!

Pastelkrijt

Op internet had ik al gezien dat “maskers” van post-its nodig zijn. Zo’n masker plak je op de plaats waar geen krijt mag komen. In dit geval dus de maan en geleidelijk ook de bergen aan de onderkant van de kaart. Daarom maakte ik eerst een stapeltje manen in twee formaten (met een snijmal door de DoubleDo XL gehaald).  Voor de onderkant knipte ik wat bergen uit die handige gele blaadjes. Die schoof ik steeds op na bewerking.

Werk in “stapels”: pak een stapeltje kaarten, plus lekker veel maanmaskers (of andere vormen natuurlijk) en maak er gelijk een aantal.

Vervolgens begon ik:

kerstkaart pastelkrijt maan diydiva

Tips

  • Krijt geeft veel los poeder bij bewerking. Leg een krant onder je werk!
  • In tegenstelling tot bij de gekke krijtjes moet je je werkstuk fixeren, anders blijft het afgeven. Lang leve haarlak!
  • Ik veeg het liefst het krijt met mijn vingers uit. Zet zeep en water standby voor vieze kluifjes. Let een beetje op als je kids meekleuren…
  • Je kunt ook een droge tissue gebruiken voor uitvegen. Natte babybillendoekjes gebruiken is af te raden. Ik veegde het papier weg en het ging bobbelen omdat het te nat was.

Nadat de achtergronden klaar waren, kon ik gaan stempelen. Deze kerstbomen waren van eigen fabrikaat. Klik hier voor de tutorial om zelf stempels te maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.