sweet sixteen diy diydiva
papier,  tips kaarten

Tips en trucs: een papieren rozet maken

Ik vond ze altijd prachtig, meestal per 6 verpakt, van de bekende scrapmerken: de papieren rozetten. Wist je dat je die heel simpel zelf kunt maken, zonder dure benodigdheden of mallen? Het enige dat je nodig hebt is karton, een pons is leuk maar hoeft niet, plus een embossingspen (met een bolletje aan het einde) om makkelijker te vouwen! In deze tutorial leer ik het jullie.

sweet sixteen diy diydiva

Stap voor stap

  • Neem een reep karton, zo’n 4 cm breed en lekker lang (relatief naar keuze, maar zeker zo’n 30 cm). Stans hierin met de pons een leuk randje.
  • Ga nu (op een beetje zachte ondergrond) bij “natuurlijke” inhammen van de pons een lijntje indrukken met de embossingspen of zachtjes met een mesje. Of zonder pons: probeer om de 1 cm te embossen.
  • Vouw ze om en om
  • Lijm het tot een rolletje, waarbij niet zichtbaar is waar ooit geplakt is. Laat het vervolgens goed drogen. Of neem sneldrogende lijm.
  • Druk nu het centrum (dus niet het ponsrandje) naar binnen, hou het vast, lijm het met een dotje sneldrogende lijm. Ik heb zelf een rondje erachter geplakt. Daarna heb ik een cirkel met 16 erop geplakt.

Filmpje!

Ik kan mij voorstellen dat je het liever wilt zien, hoe je zo´n rozet maakt. Kijk daarvoor op het YouTube kanaal van de DIY Diva (en wordt gelijk abonnee om niets meer te missen!).

Gebruik

Met een rozet kun je alle kanten op. De rose rozet met 16 werd gebruikt als uiteinde van een sweet-sixteen sjerp. In het YouTube filmpje maakte ik een rozet met een camee erop voor een mooie kaart. Verder is het ook leuk om je scrapbook ermee te versieren.
En wat dacht je van een tissuebox met rozet?
tissuebox versieren diydiva

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.