playmobil diydiva diybruiloft
diybruiloft,  uitnodigingen

Huwelijksaankondiging met kinderen

Hij heeft je gevraagd en je hebt “Ja!” gezegd. Hoe gaan jullie het nu aan je (bruids)kinderen vertellen? De DIY Diva helpt met aan een leuke huwelijksaankondiging voor de kinderen!

playmobil diydiva diybruiloft

Timing

Eerst even dit: de meeste kinderen hebben een heel ander besef van tijd dan wij. Wachten duurt een eeuwigheid…letterlijk. Als jullie aankondigen dat jullie gaan trouwen, dan kan het zijn dat de kleinsten daarna élke dag vragen of de trouwerij vandaag is! Hou dus een beetje rekening met je timing. Aan de andere kant: als je wacht, bestaat het risico dat anderen (volwassenen) misschien het grote geheim al verklappen…

Leeftijd

Een verrassing in een schatkist is een leuk idee voor alle leeftijden. Bij kleine kinderen is een kadootje erin aardig, terwijl bij grotere kinderen (vooral meiden) een zilveren ring een goed plan is. Zo kun je ze echt betrekken bij de huwelijksceremonie, door bijvoorbeeld hen dan ook ‘officieel’ een ring om te doen. Bij een ring kun je de schatkist vullen met bloemblaadjes van stof of ‘diamanten’ als decoratie. Naast een ring in een doosje doe je natuurlijk ook een papieren uitnodiging. Je kunt ervoor kiezen om het spannend te maken, met een rebus, of een kaartje van google maps met jullie huis en trouwlocatie daarop aangegeven en dan een vraagteken.

Bij kleinere kinderen hoort gewoon een kadootje in de schatkist. Doe je dat niet, dan zul je teleurstelling oogsten… Denk hierbij aan een playmobil of lego bruidspaar! Misschien maakt een echte schatkaart die je erin doet (met een route van huis naar stadhuis bijvoorbeeld) het helemaal af!

Schatkist

De rose en lichtblauwe schatkist zijn ooit gekocht, waarschijnlijk bij de Blokker of Action. Als het helpt: de fabrikant is Kriba uit Neuss (Duitsland). Mocht je deze niet vinden, dan zou je als alternatief eerst zelf enige schatkist ijsjes kunnen leegeten… Deze zijn wel een kleiner formaat dan die andere twee op de foto. Maar pas op: misschien zijn de kids teleurgesteld als er geen ijs in blijkt te zitten, maar wat anders. Eventueel kun je je toevlucht nemen tot het zelf maken van een schatkist van papier/karton. Op internet zijn diverse mallen hiervan te vinden.

Vulling

Voor de vulling heb ik gebruik gemaakt van twee kadootjes uit the Best Box, namelijk de stoffen bloemblaadjes met kleine diamantjes en een zakje grote diamanten. Dat zijn ook leuke decoratiemogelijkheden voor aan tafel! The Best Box is een surprisebox voor aanstaande bruidsparen. Deze box zit vol met kadootjes én inspiratie voor een geweldige bruiloft.

best box banner

Wil jij zelf ook The Best Box bestellen, voor jezelf of een ander? Klik dan hier… Gebruik de code DIYDIVA in het opmerkingenveld, dan krijg je tevens een extra cadeautje dat normaal niet in The Best Box zit, namelijk een leuke Mr & Mrs Slinger!

diva dis

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.