uitnodigingen met stempels diydiva
diybruiloft,  uitnodigingen

Persoonlijke enveloppen voor je huwelijksuitnodiging

Natuurlijk kun je de huwelijksuitnodigingen met rode lak verzegelen met de zegelring van je familiewapen. Maar als je dat niet hebt, dan is dit een leuk alternatief. Het is namelijk niet moeilijk of duur om zelf een stempel te maken.

stempels maken guts diydivaBij de Action koop je enkele grote gums. Daar zijn ze lekker goedkoop, dus dan mag je knoeien;-) De eerste keren heb ik gewoon met een potlood een tekening gemaakt en die met een aardappelschilmesje uitgesneden. Dat gaat prima hoor. Let er trouwens wel op dat je cijfers en letters spiegelbeeldig tekent en uitsnijdt!

Klik hier voor een handleiding (met een keukenmesje).

Maar onlangs heb ik mijzelf getracteerd op een gutssetje. Je ziet ‘m boven op de foto, vijf snijmesjes en een handvat. Hij kostte maar 7 Euro, dus dat viel mee. Het is wel veel handiger met een guts in plaats van een schilmesje.

uitnodigingen met stempels diydivaHet ontwerp bepaal je natuurlijk lekker zelf. Hartjes en initialen zijn altijd goed. Maar stel dat je gaat trouwen in de Brandaris op Terschelling? Dan kun je eens aan een vuurtoren denken. Let op: het is wel lastig om mooie, dunne en strakke lijnen te maken. Oefen dus eerst op een aantal gummen… Tip: gebruik een (ijzeren) liniaal om daarlangs te snijden!

zelfgemaakte vuurtoren stempel diydivaTenslotte: dit is niet iets om samen met kinderen te maken. Scherpe zaken als mesjes en gutsen gaan niet goed samen met kleintjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.