KnipMode oude bladen diydiva
Uncategorized

5 redenen waarom ik de KnipMode heb opgezegd

KnipMode oude bladen diydivaKnipMode is altijd mijn blad geweest. Als tiener las ik ‘m al bij oma of thuis. Bovenstaande nummers vormen ook mijn geschiedenis, met het adres van oma, het ouderlijk huis en ook dat van mijn studentenhuis erop. Mijn trouwjurk kwam uit een KnipMode van mei 1997, die ik wel een decennium bewaarde, hopend op dé dag… Met een zekere regelmaat nam ik een abonnement, of las ik ´m in onze bibliotheek.

zelf trouwjurk naaien diydivaJe merkt: ik hou van het blad, ik wil niet zomaar een bash blog schrijven. Toch heb ik onlangs mijn abonnement opgezegd, maar nu definitief, wat mij betreft. Ik zet de vijf redenen voor je op een rijtje:

 1. Tevens de belangrijkste reden: de laatste tijd valt het aanbod zo tegen. Binnen 10 minuten ben ik door de Knip, zonder echt een topper te hebben gezien. (Als ik eerlijk ben: het komt ook voor dat ik wat leuks zie, waarvan ik inmiddels weet dat het niet voor mijn figuur geschikt is). Teleurgesteld leg ik het nummer weer weg, en ook bij herlezing een maand of wat later blijft het tegenvallen. Daarbij komt: het lijkt wel of sommige modellen gerecycled worden door KnipMode. Met een minieme wijziging komen ze opnieuw in het volgende nummer.
 2. Het klinkt een beetje snobby, maar ik vind de modellen die KnipMode heeft over het algemeen te simpel. Ik naai al sinds mijn jeugd, dus ik heb inmiddels een grote basiskennis met vallen en opstaan opgedaan. Toen ik dit eerlijk zei tegen de mevrouw van de opzeg-service, was zij verbaasd. Deze reden had ze nog nooit gehoord, meestal vond men de KnipMode te moeilijk… (Even onder ons: ook de La Maison Victor patronen vind ik erg eenvoudig. Voor de uitdaging moet je echt bij BurdaStyle zijn).
 3. Ik ga mijn werkwijze veranderen. Ik wil basispatronen verzamelen, voor een broek, een jurk, een shirt etc. Die basis moet dan perfect passen. Met zo’n basispatroon kan ik dan alle kanten op en lekker daarmee varieëren, al dan niet gebaseerd op ideeën uit de bladen.
 4. Ik heb al zoveel nummers verzameld in de loop der jaren. Die moeten ook weer opgeborgen worden. Omdat ik het laatste jaar geïnteresseerd ben geraakt in het minimalisme, wil ik leven met zo min mogelijk spullen om mij heen. Dat betekent trouwens niet in dat ik geen enkel naaitijdschrift mag hebben, maar ik wil het wel bij een bescheiden voorraad houden. naaipatronen opruimen diydiva
 5. Heel simpel: de KnipMode kost geld. Als ik dan niet blij word van de inhoud, dan is dat zonde. Bij het laatste nummer zat de aanbieding met 50% korting het abonnement te verlengen. Ik heb het niet gedaan…

Bye bye KnipMode, we zullen elkaar nog wel tegenkomen in de bieb. Dan zal ik je toch graag doorbladeren. Zo’n jarenlange liefde dooft niet snel 😉

4 reacties

 • Perwin

  Hoi, ik denk al een paar dagen terug aan je blog bericht. Ik ben er helemaal mee eens. Sinds een jaar (daarvoor kocht ik het los) heb ik een abonnement op Knipmode en Burda Style. Maar de laatste nummers vind ik er niet veel aan. Ik blader er door heen met hoop op leuke patronen en leg ik ze teleurgesteld weg. Met name de feestnummer vind ik erg tegenvallen.Dat heb ik eigenlijk ook met BurdaStyle. Ik denk ook steeds meer dat ik beter losse patronen via het internet kan bestellen. Ik merk ook dat de kleding van Knipmode en BurdaStyle mij niet echt past ondanks dat ik maat 38 heb en hier en daar wat heb aanpast. Ik kijk er nog even tegen aan alvorens ik het op zeg.
  Groetjes, Perwin

  • de DIY Diva

   Hoi Perwin,
   In jouw verhaal klinkt hetzelfde door: iemand met naai ervaring is snel uitgekeken op de bladen… Misschien is patronen downloaden van internet inderdaad de toekomst voor ons. In sommige gevallen zijn die nog gratis ook. Wel heb ik het geluk dat de pasvorm van patronen uit Knip en Burda bij mij wel goed is. Dus dan heb je een basispatroon waarop je zelf kunt variëren.
   Succes met twijfelen over al dan niet opzeggen…
   Groetjes,
   Martine van de DIY Diva

 • lunatiek

  Ik denk dat alle naaitijdschriften aan “recycling” doen, dit lijkt me ook wel begrijpelijk en gebeurt in de confectie natuurlijk ook. Misschien is het voor jou leuk om patroontekenen te gaan doen zodat je de basis perfect passend voor jouw figuur kan tekenen en van daaruit helemaal je zin kan doen?

  • de DIY Diva

   Ja tuurlijk. Recycling is bijna onontkoombaar, want hoeveel varianten kun je bijvoorbeeld maken op een broek? Maar aan de andere kant: ik lees dit soort naaitijdschriften echt al heel lang, maar vooral de laatste jaren valt het mij op. Patroontekenen heb ik ooit gedaan, was ook leuk. Maar dat patroon is niet meer helemaal bruikbaar: het is een aantal kilootjes geleden, zeg maar… Ik heb nog niet de moed gevonden om alles aan te passen, al heb ik dat wel geleerd 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.