agenda diydiva
Uncategorized

Filofax art: pimp je agenda

De vakantie is voorbij, terug naar mijn kantoor en mijn agenda… Via Instagram heb ik een nieuwe trend ontdekt: de filofax make-over, oftewel: pimp je papieren agenda. Als je dit zelf wilt bekijken, zoek dan eens online op trefwoorden als filofax art, filofax lovers of de Duitse versie Filofaxerei. Het zit in de richting van het journaling, maar dan zonder veel verf en meer met washi tape.

agenda diydivaHet is wel grappig. Veel mensen hebben niet eens meer een papieren agenda. Die zetten al hun afspraken in hun mobieltje. Zelf ben ik daar nog een beetje huiverig voor. Daarom hebben wij thuis lekker een grote kalender voor afspraken en op mijn werk gebruik ik de bij een abonnement gekregen Opzij agenda. Die heb ik voor gebruik eerst versierd met een gebreid vlaggenjasje.

Op deze foto’s zie je trouwens mijn agenda’s van de afgelopen drie jaar. Niet dat ik ze altijd bewaar, integendeel… Maar uit de ringband Pipagenda wil ik nog wat kaarten en afbeeldingen knippen. De “filofax” is ook een Pipje, ooit in de uitverkoop gekocht bij een boekhandel voor (schrik niet) 3 Euro! Hij is dit jaar vullingloos, omdat ik dus al een andere agenda had.

agenda diydivaAgenda versieren is van alle tijden. Dat deden we vroeger ook op de middelbare school in the eighties. Hele pagina’s van niet-favoriete popbands kleurden we zwart met zo’n stinkende onuitwasbare stift, om er vervolgens plaatjes in te plakken. Zo’n agenda werd dan behoorlijk dik en paste soms nauwelijks in je tas.

Mijn filofaxexperiment heb ik uitgevoerd op mijn oude agendavulling. Het is leuk om te doen. Ik gebruikte het vele gekleurde plakband dat ik heb, in plaats van washi tape. Maar omdat ik agenda’s nooit bewaar, voelt het ook een tikkie zinloos aan. Als je agenda meer richting dagboek gaat, dan snap ik het wel dat je rijkelijk gaat versieren. Ik denk ook dat ik een te klein formaat heb. Op zich lekker handzaam (hij past ook bijna in mijn hand), maar te smal voor veel tape…

Kortom, aangenaam om kennis te maken, maar ik denk niet dat ik liefde opvat voor de filofax art.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.