DIY Diva kijkt naar door het oog van de naald rtl4
Uncategorized

Finale Door het oog van de naald RTL4 !

Vanavond is de finale van het RTL4 programma “Door het oog van de naald”! Drie teams strijden om de hoofdprijs, of eigenlijk mag je wel zeggen hoofdprijzen. Tegelijkertijd vind ik het jammer dat dit alweer de laatste aflevering is van een programma, waarvoor ik iedere woensdag echt ging zitten. Normaal kijk ik tv met een half oog. Of ik ben bezig met iets creatiefs, óf ik zit lekker achter de laptop voor mijn blog of Bloglovin’ (waar ik nu trouwens bijna 100 volgers heb. Word jij nr. 100?). Ik vind het zonde van mijn tijd om alleen maar tv te kijken…

DIY Diva kijkt naar door het oog van de naald rtl4

Prijzen

Het winnende stel krijgt geweldige prijzen. Natuurlijk doe je het in eerste instantie om de eeuwige roem;-) Maar een naaimachine en een jaar lang gratis stoffen en fournituren is ook wel een aardige prijs… Verder krijg je een workshop bij Addy van den Krommenacker en (dat vind ik het leukste) mag je een keer gastredactrice bij de KnipMode zijn!

Bonje

Met die mooie prijzen onder handbereik werd de sfeer gelijk een tikje grimmiger, zo bleek de vorige week. Het was bonje in de Leidse Meelfabriek! De deftige dames uit Bloemendaal lieten zich opeens kennen en reageerden tamelijk kribbig vanwege het half uur minder dat ze van team groen kregen. Beetje flauw allemaal. Maar misschien komt het ook wel omdat het niveau heel dicht bij elkaar ligt van de drie overgebleven teams. Kleine details kunnen dan van invloed zijn op winnen of verliezen.

Het is jammer dat de zussen uit het Noorden eruit liggen. Hun rok voor Victoria Koblenko was mooi. (Victoria zag er trouwens zelf niet uit, in haar bleke vormeloze jurkjas, maar dat terzijde.) Het bleek echter: hoeveel naaiervaring je ook hebt, af en toe kun je toch uit de bocht vliegen, zoals hier met een loopsplit dat verkeerd om zat. Als dit goed was gegaan, dan hadden ze echt gewonnen van team Bloemendaal, want hun blazer was ook leuk.

Het is terecht dat de vleermuisjes door zijn, net als team groen. Tsja, en Bloemendaal dan, een van mijn aanvankelijke favorieten, maar na dit gekissebis een beetje minder…

Vanavond

Van de drie teams valt er in de eerste ronde nog ééntje af. Hiervoor moeten zij namelijk iets gaan maken, met de restafval van de afgelopen weken. Dat vind ik zo’n leuk idee! Het past ook echt bij naaien. Want je probeert altijd zoveel mogelijk uit een lap stof te halen. Meestal gooi ik ook echt weinig weg. Restjes kunnen namelijk ook altijd leuke mouwtjes worden… Deze opdracht past dan ook wel een beetje bij mijn Genoeg is genoeg challenge, oftewel zuinigheid met vlijt…

De overgebleven twee teams maken vervolgens een galajurk voor Lieke van Lexmond. Zij gebruiken daarbij een patroon van Addy van den Krommenacker en paillettenstof. Uiteindelijk zien we Lieke in de winnende jurk het podium opkomen.

Ik ben heel benieuwd en hoop dat moeder en dochter van team groen gaan winnen. Want dat levert vast een leuke KnipMode op, als zij gasthoofdredactrices worden!

Veel kijkplezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.