mijn kledingkast diydiva
Uncategorized

Goede voornemens: genoeg is genoeg!

De DIY Diva gaat de uitdaging aan! Het motto van tegenwoordig lijkt ‘meer, meer, meer’ te zijn. Meer van alles: kleding, geld, spullen… noem maar op. Niet voor mij: ik doe even een jaartje niet meer mee. Genoeg is genoeg! Dat geldt in de eerste plaats voor mijn kledingkast.

Kledingchallengemijn kledingkast diydiva

In 2012 deed ik al eens mee aan de kledingchallenge. Die uitdaging bestond eruit een jaar lang geen kleding te kopen. Dat is ook gelukt, op één t-shirt na, waar ik al heel lang naar op zoek was. Het idee erachter was simpel:

  1. Ik heb genoeg kleding.
  2. Op zolder staan echt ladenkasten vol met lappen, waarvan ik nog kleding ‘moet’ maken.

Uiteindelijk was het wel prettig om niets te kopen. Het scheelde echt enorm veel geld en (dat had ik niet verwacht) ook veel tijd. Want je gaat immers niet meer winkelen voor kleding.

In 2015 ga ik weer rustig aan doen met kleding kopen: ik ‘mag’ van mijzelf een paar kledingstukken kopen (max. 5). Dat moeten wel ’toppers’ zijn, of heel voordelig of heel bijzonder. Maar in ieder geval: geen saaie basics. Die heb ik genoeg. Voor de rest ga ik verder met de zolder leegmaken en zelf naaien.
Ooit droomde ik van een inloopkast. Nu ga ik het anders doen: dit jaar ga ik proberen om al mijn kleding (zomer- en winter) in één kast te krijgen. Normaal heb ik nog twee bakken op zolder staan, al naar gelang het seizoen. Dit jaar moet het lukken om alles in de (flinke…) kast te persen. Dus er gaat ook het nodige weg…
Ik ben benieuwd hoe dat verloopt.

DIYchallenge

Ook voor mijn knutselmateriaal ga ik de uitdaging aan. Niets meer kopen van knutselmateriaal, maar op- en afmaken! Ik heb het dan vooral over materiaal zoals stempels en snijmallen. Veel mallen heb ik nog maar een of twee keren gebruikt. Dat is zonde. En wol heb ik genoeg, lappen stof idem dito.
Maar ik ga ervan uit dat mijn papier ergens halverwege dit jaar toch opraakt. Dat mag ik dan wel een keer bijbestellen. Anders kan ik niet meer verder… En mijn kerstpapier is sowieso al opgemaakt. Aangezien ik altijd vooruit werk met mijn kerstkaarten, zal ik dat binnenkort (uitverkoop!) bestellen. Aan het einde van het jaar wil ik weer ruimte hebben in mijn trolley met hobbyspullen!

Sportchallenge

Iets waar ik echter niet mee ga minderen is sporten. Ik hou van sporten. Echt. Twee keer in de week fiets ik (vrijwillig!) 17 km naar mijn werk, terwijl ik ook met de trein zou kunnen gaan. Het is heerlijk. Echt “me-time”, om na te denken ’s ochtends vroeg, over mijn werk, mijn blog, mijn gezin, mijn alles.

carpe diem diydivaMaar twee dagen in de week sporten is niet genoeg, zo merk ik aan de weegschaal. Ik weiger namelijk om tot in mijn kist aan de sla te gaan. Carpe Diem (pluk de dag) is mijn motto.Als je met mij uitgaat, dan ga je voor bitterballen, bier en meestal een sateetje. Want dan wil ik genieten en geen calorieën tellen.

Aangezien ik dinsdag en donderdag fiets, zou ik in het weekend nog iets moeten doen. Hardlopen of skeeleren of bootcamp (dat wordt sinds kort in de buurt gegeven) of …? Ik ga het proberen.

Wat is jullie uitdaging voor 2015?

Eén reactie

  • Kim | Kimsbloglife

    Wauw, chique dat je jezelf deze doelen oplegt! Ik ga in 2015 ook proberen minder te kopen, vooral minder kledij! Ik begin al met te proberen om in januari (met enkele kleine uitzonderingetjes omdat het solden zijn) en zeker in februari en misschien ook wel in maart niets van kledij te kopen! Benieuwd of ik het volhoud!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.