lockmachine naalden vervangen diydiva
Uncategorized

Help, de naald van mijn lockmachine breekt!

Het overkwam mij voor het eerst in jaren: de naald van mijn lockmachine brak toen ik bezig was. Help, wat nu? Gebruikt een lockmachine dezelfde naalden als gewone naaimachines, of moet ik speciale naalden kopen? De DIY Diva ging op onderzoek uit…naaiplek diydivaMijn locker staat links op mijn bureau in mijn “naaiatelier” op zolder. Heel praktisch, zo kan ik snel afwisselen met mijn naai- of borduurmachine, die er ook een plekje hebben.

lockmachine naalden vervangen diydivaDé oplossing

Internet is geweldig, na even googlen bleek dat je gewoon naaimachinenaalden kunt gebruiken voor een lockmachine. Bij een naaimachine gaat het wisselen iets makkelijker, doordat je een grote schroefdraad losdraait met je hand. Vervolgens even opletten waar de platte kant van de naald in de machine moet en klaar.

Bij een lockmachine heb je een klein schroevendraaiertje nodig om de naald los te maken. Zoals je op de foto ziet, zitten de twee schroefjes boven elkaar, maar wel iets in de richting van de juiste naald. Schroef B is dus de linker naald, en A voor de rechter naald. Ook hier moet de platte kant van de naald aan de goede kant erin en dan kun je ‘m weer vastschroeven.

Ik kan weer vrolijk verder met mijn lockmachine!

2 reacties

  • Marlene Brams

    Oh, ik heb een Lewensteinlock en ik dacht dat de platte kant van de naald naar achter moest, maar ik ben dan ook een absolute beginner( bij mijn Janome naaimachine steekt de platte kant naar achter)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.