Knipmode 2015 diydiva
Uncategorized

Knipmode door het oog van de naald

Hebben jullie ook gekeken naar de finale van Door het oog van de naald, oftewel ‘Heel Holland naait’ bij RTL4 vorige maand? De twee ‘vleermuisjes’, de vriendinnen Annicke en Marloes, wonnen terecht en één van hun hoofdprijzen was het gastredacteurschap bij het zelfmaak tijdschrift Knipmode. In de Knipmode mei 2015, dat nu in de winkels ligt, was het zover. Maken zij de verwachtingen waar?

Knipmode 2015 diydiva

Knipmode mei 2015

Helaas, in het voorwoord wordt al duidelijk dat de winnaressen maar één setje mochten ontwerpen/bewerken. Hoofdredactrice Peggy Weijergang legt uit dat met Knip al ver vooruit wordt gewerkt, waardoor veel inhoud voor de mei editie al vastlag. Daarom blijft de inbreng van Annicke Shireen en Marloes Peeters beperkt tot een outfit.

Maar de Knipmode gaat in de herkansing: voor het novembernummer leveren de dames een uitgebreide bijdrage. Dat lijkt mij ook een goed idee qua timing. Ik verwacht een heel mooi corsetachtig patroon voor een prachtig outfit voor de feestdagen!

Een outfit

Maar goed, één outfit dus. Is het wat? Jazeker, ik vind dat de meiden de verwachtingen zeker waarmaken. Hun outfit bestaat uit een leuke mouwloze top met peplum (een schootje). Die is helemaal leuk, ook van mooie stof gemaakt.

De bijbehorende broek heeft onderaan wijde pijpen. Tsja, de DIY Diva heeft de seventies meegemaakt en daarna besloten nooooooit meer dat soort broeken aan te doen. Been there, seen that… De broek heeft echter een zeer origineel detail aan de zijkanten, maar de absolute knaller eraan is de gebruikte stof.

knipmode 2015 diydiva

Die stof is zo mooi! Het is een bruine krokodillenprint van rekbaar imitatieleer. Ik moet zeggen: daarin zag ik geen broek voor mijzelf, maar echt een prachtige tas! Al heb ik daar natuurlijk geen rekbaarheid voor nodig. Maar ja, mijn genoeg is genoeg challenge ben ik niet voor niets begonnen. Ik wil echt eerst mijn stoffenvoorraad opmaken, om ruimte te houden in mijn kasten (en mijn hoofd). Maar ik ga ‘m wel pinnen op mijn wishlist.

Wachten

Verder is het een prima Knipnummer hoor! Lekker dik, met een bijlage erbij. Ik zag een leuke blazer en een mooi rokjespatroon erin, die wil ik zeker gaan maken.

En nu maar wachten op het novembernummer van Knipmode voor het vervolg door mijn ‘vleermuismeisjes’ … In de tussentijd kun je trouwens ook een kijkje nemen op hun eigen blog: www.aftermidnightfashion.wordpress.com

 

 

Eén reactie

  • Perwin

    Leuke recensie. Ik heb het ook gekocht en wilde er een patroon uit maken, namelijk de tuniekblouse met de verf kleurtjes er op. Nog niet gedaan. Nu eerst even bestaande projectjes afmaken.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: