knipmode november 2015 diydiva
Uncategorized

Knipmode met opnieuw Annicke en Marloes!

In KnipMode nummer 3 van dit voorjaar zagen we al een voorproefje van Annicke en Marloes. Vanwege de lange voorbereidingstijd van tijdschriften was het niet mogelijk meer ontwerpen van deze winnaressen van “Door het oog van de naald”, de naaiwedstrijd van RTL4 op te nemen. Daarvoor moesten we wachten tot het novembernummer, dat net uit is! Maken de dames mijn hoge verwachtingen waar, oftewel “feest!” of flop?

knipmode november 2015 diydiva

November

In april schreef ik al over hun bijdrage aan de KnipMode. Vooral de top met schootje van de omslag vond ik erg leuk.

Knipmode 2015 diydivaHet voorproefje op het KnipMode blog vorige week was ook veelbelovend: fijne feestmode, bijzondere ontwerpen.

Eindelijk

Vandaag verzilverde ik een boekenbon en kocht de nieuwste Knip. Ik plofte lekker in de bank, met een lekkere bak thee en een stukje Tony Chocolony en begon te lezen.

Soms dan koop je een nummer en ben je na afloop teleurgesteld, omdat er eigenlijk niets in staat om te maken. Nou, dat is nu zeker niet het geval! Voor feesten staat er een geweldig corset in, met een uitgebreide werkomschrijving. Ook krijg je korting als je de corsetcursus bij Marloes herself wilt volgen. (Het kan aan mij liggen, maar ik schrijf het woord nog steeds als corset, in plaats van korset, zoals de KnipMode wil…).

knipmode november 2015 diydivaMaar er is meer. Wat dacht je van dit prachtige (leren) jack, met schootje? Een beauty, die ik graag wil maken. Let op die schouders, die rondingen daarop zag ik al elders, blijkbaar een nieuwe trend. Ook de pittige, rode, korte versie van het jack, gelijk voorin de Knip, is gaaf. Eerst nog meer ervaring opdoen met leer, maar dit patroon bewaar ik.

Naast wat vlotte jurken (misschien is nummer 10 met schootje aardig om mijn PipStudio stof te gebruiken) en mooie rokken viel mijn oog op een patroon van een shirt met (lange) raglan mouwen! Daar ben ik al tijden naar op zoek!

Een week geleden vond ik online een gratis patroon, maar ik zag er niet overheen om de 20 a4tjes daarvan netjes aan elkaar te plakken, haha. Gisteravond ploegde ik op zolder mijn voorraad met Knip, Burda en LMV tevergeefs door en nu staat het dus gewoon in dit nummer! Ben wel benieuwd hoe die boothals met achter elastiek valt, maar dat patroon ga ik volgende week eens overnemen (en eventueel iets aanpassen met langere mouwen of toch een hogere halslijn…).

Engels drop stof lime diydivaDe Engels drop tricot rechts ga ik gebruiken voor het shirt. De mouwen maak ik dan van een andere stofkleur, nog eens graven in mijn voorraad. Ik heb wel wat (grijs fluwelige joggingstof), maar of dat nou helemaal top combineert, ik weet het niet. Zondag is het hier weer stoffenmarkt. Ik ben bang dat ik toch nog even daar ga kijken. Ik wil namelijk ook nog een Heel Holland Bakt schort maken met mijn Pfaff Creative 1.5, dus ik heb camel canvas nodig…

Hoe vonden jullie trouwens de nieuwe KnipMode ?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.