LMV 2015-3 zomer diydiva
Uncategorized

La Maison Victor ?

De naam La Maison Victor klinkt zeer chic en haute couture-achtig. Het heeft niets te maken met Rivièra Maison of Viktor en Rolf, maar is een relatief nieuw blad op de Nederlandse zelfmaakmodebladenmarkt. Van oorsprong is het een Belgische uitgave. Wat kun je ervan verwachten?

LMV 2015-3 zomer diydiva

Inhoud

Er zijn enkele grote verschillen met de andere bladen, Burdastyle en Knipmode. In LMV, zoals het liefdevol wordt afgekort door blogsters, staan minder patronen. De ontwerpen worden echter wel stap voor stap met een getekende uitleg behandeld. Dat is niet alleen handig voor beginners, ook ik haal er nog weleens wat uit… Verder staan er een paar lekker leesbare artikeltjes in.

LMV werkbeschrijving diydiva

Ontwerpen

In LMV hebben de ontwerpen geen nummers, maar echte namen. Zo ben ik momenteel bezig aan een Scarlet short. Het leuke is dan, dat je op Instagram met de #scarletshort of #shortscarlet (de Franse volgorde…) heel veel voorbeelden kunt zien van meiden die datzelfde short maakten. Zo krijg je een helder beeld van de lengte, maar ook van de variatie die je kunt aanbrengen!

Dat zal bijvoorbeeld een Knipmode nooit bereiken, met die genummerde patronen. Aan de andere kant zou het voor de Knip, waarin veel meer patronen per exemplaar staan, een hele kluif worden om voor ieder kledingstuk weer een goede naam te verzinnen…

Uitwisselbaar

Wat mij in het laatste nummer dat ik las opviel, is dat de patronen goed te mixen en matchen zijn. Wil jij het bovenstukje van de jumpsuit liever boven een rok zetten en zo een jurk ontwerpen? Dan kan dat. Dat is natuurlijk erg leuk, want LMV heeft natuurlijk niet veel patronen per blad, maar door die combinaties loopt het aantal wel iets op.

Tenslotte, ik zei het al: La Maison Victor is een Belgische uitgave, hetgeen dus omschrijvingen in prachtig Vlaams oplevert. Dat geeft extra charme;-)

Heb jij al eens iets gemaakt uit La Maison Victor? Of is het blad helemaal nieuw voor je?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.