stadskleurboek diydiva
Uncategorized

Leuke aanbieding

Ik weet dat ik echt niet meer knutselspullen moet kopen en dat ik moet beginnen met gebruiken wat ik al (jarenlang…) heb. Maar deze aanbieding kon ik echt niet laten liggen.

Stadskleurboek

Het was echt een aanbieding. Normaal kostte dit kleurboek zo’n 12 Euro en nu werd het verkocht voor 4 zoveel. Ik zag meteen de mogelijkheden, bijvoorbeeld voor in mijn goudkistje. Mijn goudkistje hangt naast de voordeur, dat was ooit een project om met buurtgenoten te delen wat jij leuk vindt en zo in gesprek te komen. Bij mij vind je er dus meestal creatieve projectjes in.

Momenteel staan Rembrandt en zijn vrouw in Playmobil bij de molen op de plaats waar zijn familie woonde!

Ook maakte ik uit het kleurboek een kaartje om te versturen naar iemand uit de buurt die ziek is.

Verzameling

Inmiddels heb ik een aantal fijne illustraties om mij heen verzameld. Het boek van Charlotte Dematons kreeg ik voor mijn bijdrage op een internationaal congres.

Charlotte Dematons Nederland Diydiva

Ik hou van haar gezellige, gedetailleerde stijl.

Charlotte Dematons Nederland

Ik heb intussen een poging gedaan mijn eigen stadje in die stijl te tekenen, maar ik merk dat ik enorme moeite heb om “niet juist” te werken. Dus gebouwen die ver uit elkaar staan toch op één prent te tekenen… Al tekenend merk je ook hoe goed het origineel is!

Verzamelde illustraties

Nederlandse illustratie diydiva

Samen met het Stadskleurboek en Nederland vormt de Polderpolonaise dus een fijne verzameling in onze boekenkast. Echt een inspirerend stapeltje. De Polderpolonaise is voor mij interessant omdat de tekenares duidelijk gebruik maakt van de computer. In een interview las ik dat zij bijvoorbeeld een heel bestand met handjes heeft, om die op getekende stompjes te plakken.

Ik ben er nog niet helemaal achter of ik dat tof vind. Ik merk dat er gewoon meer gevoel zit in de tekeningen van Charlotte Dematons, helemaal handgemaakt en niet “getekend, geknipt en geplakt”. Als ik in de Polderpolonaise zo’n stapel containers zie, dan denk ik ook: “Lekker makkelijk, één keer tekenen en dan heel vaak hergebruiken”.

Maar zelf ben ik ook met computertekenen bezig. Ik scan dan weliswaar mijn handgemaakte tekening in, maar kleur ‘m op de computer.

Dat is ook lekker makkelijk…

Voorlopig hou ik mij maar bij het inkleuren, gewoon met de hand, van het Stadskleurboek. Tijdens het kleuren denk ik dan nog maar eens na over het digitale tekenen. Is dat nou wel of niet iets voor mij…?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.