twinset met rok zelfgemaakt diydiva
Uncategorized

Nieuwe wedstrijd

Misschien ben ik toch fanatieker dan ik zelf wil toegeven. Maar ik doe weer mee aan een naaiwedstrijd! Vorig jaar was ik een deelneemster van Knipster, van het zelfmaakmode tijdschrift  KnipMode, maar nu ga ik internationaal de strijd aan…

Toeval

Dingen komen bij mij altijd op mijn pad. Of dat toeval is? Ik geloof eigenlijk niet in toeval. Toen ik een week geleden even rustig in het leescafé zat van onze bibliotheek met een stapel Burda’s, zag ik de aankondiging: een naaiwedstrijd met het thema fifties. Dat is natuurlijk helemaal mijn stijl! Je kon je aanmelden met foto’s van jezelf in je outfit, met een verhaaltje erbij in het Engels of Duits. De stemming was vervolgens via internet.

Outfit

In gedachten ging ik gelijk door mijn garderobe. Wat had ik gemaakt uit mijn voorraad Burda’s en paste dat in het thema?

Alpenliefde outfit Diydiva
Alpenliefde blazer met Heidirok

Ik kon het mijzelf makkelijk maken, en de Heidi-outfit (wijde rok en “ouderwetse” blazer) showen. Al is dat misschien meer folklore dan fifties. Maar ik heb ook al zo’n pencilskirt (strakke lange rok) uit de Burda gemaakt, met mooie belijning. Daar heb ik nog geen leuke bijpassende top bij.

fifties rok burda diydiva

Twinset

Bovendien wilde ik al heel lang een twinset maken, dat draag ik graag. Het is lekker praktisch, een t-shirt of hemdje met daarover een vestje van dezelfde stof. En hoe fifties is niet een twinset? Moeilijkheid was wel dat ik echt geen stof wilde kopen, dus mijn voorraad moest gebruiken. Maar toen dacht ik aan de 2 meter zwartwitte streepjersey van Nooteboom Textiles, gekregen als goodiebag na de finale van Knipster! Tot nu toe had ik echt geen idee wat ik daarvan zou maken. Ik dacht aan weinig spectaculaire shirtjes met lange mouwen, voor onder een sweater of zo.twinset diydiva

 

Gewoon

Met een gewone outfit win je geen wedstrijd. Ik keek op de website en zag dat er al een twintigtal deelnemers waren ingeschreven. Hun foto’s op de startpagina waren overigens vrij klein en van slechte kwaliteit, maar als je doorklikt zie je ze beter.

Dus besloot ik om een geborduurde bloem corsage op het jasje van de twinset te maken. Natuurlijk met de borduurmachine! Het is mijn stijl om over de top te gaan. Een dubbele bloem, waarbij de bovenste als een soort 3D model naar buiten staat, was waarschijnlijk te zwaar voor de dunne jersey. Dan zou dat enorm naar beneden gaan hangen, en dat wilde ik uiteraard niet.twinset roos diydivaMijn tweede niet-gewone troefkaart was dat ik de foto zou nemen, volgens mijn beproefde outfitpost recept. Ik gebruikte nu mijn American diner tekening als achtergrond. Er was helaas al een deelneemster die zichzelf in een vintage fifties filmposter had gephotoshopt. Maar mijn tekening in zwart wil zal meer opvallen, denk ik.twinset met rok zelfgemaakt diydiva

Kansen

Als je wint, dan word je met nog twee andere kandidaten uitgenodigd voor een live naaiwedstrijd in Duitsland. De hoofdprijs is een reisje naar München.

Hoewel ik hier best wat energie in heb gestoken (ik zag de wedstrijd vlak voor de deadline, en ik heb nog een Zeeuwse outfit liggen die liefst in mei gepast moet gaan worden), denk ik dat mijn kansen klein zijn. Dit soort wedstrijden draaien toch om zoveel mogelijk stemmen via internet halen en dat is niet mijn sterkste kant, zo merkte ik bij Knipster 😉

De enige reden die ik kan verzinnen, is dat ik het leuk vind! Het is een uitdaging om toch iets snel en mooi te naaien en daarbij een (liefst foutloze…) Duitse tekst te plaatsen. Ook is het leuk weer eens een echt fifties hoedje van mijn oma op te zetten.

En ik hoop natuurlijk toch dat jullie op mij willen stemmen. Klik hier om mijn outfit te zien…

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.