Uncategorized

Portemonnee van tafelzeil maken

Het tijdschrift ´Maak ´t met tafelzeil` stond al lange tijd in mijn kast. Toen ik onlangs dat geweldige rode en blauwe zeil van Kitsch Kitchen kocht, moest het er maar eens van komen!

portemonnee tafelzeil maken Kitsch Kitchen

Portemonnee

Vooraf had ik op YouTube al een paar filmpjes gekeken, dus samen met de handleiding in Maak het met tafelzeil kon het niet misgaan. Nou op zich werd het een prima portemonnee, maar ik heb wel gezien dat dit echt precisiewerk is. Ik heb nu een beetje op gevoel gewerkt.

Op zich is het niet moeilijk: 2 lapjes voor de basis en 2 lapjes voor de binnenvakjes, alles met vlieseline verstevigd. Een volgende versie ga ik maken met aan de buitenkant tafelzeil en binnenin een vrolijk stofje.

tafelzeil kitsch kitchen portemonnee diydiva

Volgende

Het patroon wil ik nog gaan aanpassen, met een ritsje erin voor een vakje voor kleingeld. Het liefst wil ik ook nog een rijtje pasjes kwijt kunnen. Dat wordt wel een gepriegel, vrees ik. Dit is een patroon dat ik gewoon een paar keer ga proberen. Dat werkt prettig, als je al ervaring met iets hebt.

portemonnee tafelzeil

Onlangs kocht ik op de Noordermarkt in Amsterdam ook een klein lapje echt leer, daarvan wil ik een kleinere versie gaan maken van deze portemonnee! Spannend, mijn eerste werkstuk van leer. Iemand nog tips daarvoor?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.