zelfgemaakte broek KnipMode diydiva
Uncategorized

Refashion: een gelukkig huwelijk van H&M en New Yorker!

Help! Ik heb dringend broeken nodig. Wat ik nog in mijn capsule garderobekast heb liggen zijn voornamelijk exemplaren met een aparte, nog niet combineerbare print, waardoor ik regelmatig als een soort overjarige Pippi Langkous met vreemde kledingkeuzes rondloop. Ik heb namelijk echt niets om aan te trekken!

Daarom ging ik achter het naaiorgel zitten voor een refashion, maar de uitkomst was eigenlijk ook Pippi waardig … (en eveneens moeilijk combineerbaar).

zelfgemaakte broek KnipMode diydiva

De basis wordt gevormd door twee aparte, gekochte broeken.

De spijkerbroek scoorde ik ooit op een shoppingtournee met beste vriendin in Antwerpen. Puur voor de print. Geweldig! Het doet mij een beetje denken aan zeventiende eeuws behang. Op de foto zie je het niet zo goed, maar de kleur verschuift van geelgroen- naar blauwachtig.

refashion broek diydiva

Waarschijnlijk kocht ik ‘m bij de New Yorker, of zo’n andere “jonge meisjes winkel”. Want de XL van deze winkel was toch behoorlijk strak, voor mij leek het wel een S… (Geef mij dan maar liever Didi, waar ik in maat 40 pas, terwijl ik vermoed dat maat 42 realistischer is, haha).

Gecombineerd met een H&M joggingbroek van Volendammer omvang, waarmee ik te laat was om te ruilen, werd het toch draagbaar!refashion HM NY diydiva

Het patroon kwam uit de KnipMode van januari 2016 (nummer 25). Ik koos het omdat er een deelnaad over de broek liep, precies wat ik nodig had. Het is ook een zogenaamde wortelbroek, precies mijn favo stijl. De rek van de jogging en de mooie print van de spijkerstof maken het tot een fijne broek. Bij het naaien kwam ik wel een tikkie in conflict met de bestaande zak van de jogging, die ik liever iets meer naar voren had gehad. Ook moest ik woekeren met de restjes jeans, waardoor de band van de broek niet mooi is. Omdat ik meestal een riem draag, is dat optische probleem snel opgelost.

HM loves NY refashion diydivaAls ik dit model had gemaakt van een grote lap nieuwe stof, dan had alles net iets netter getoond. Maar deze is door mij vanaf nu gebombardeerd tot mijn basispatroon voor een broek, omdat ‘ie zo lekker zit. Wordt vervolgd dus (met een echte lap. Ik verklap niets, maar volg vooral mijn blog voor mijn december naaiplannen…)!

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.