joggingbroek zelf maken diydiva
Niet gecategoriseerd

Snelle yogapants

Nou ja, snel… Het patroon trok ik al zo’n 10 jaar geleden over uit de Burdastyle. Maar nu ging ik aan de slag met een perfect Knipster stofje!

Knipster

Meedoen aan de Knipster wedstrijd was een hele ervaring! Bij de finale kregen alle kandidaten een goedgevulde goodiebag. Het is altijd een gok als je stofjes krijgt. Is het wel je smaak? Wat mij betreft wel, ik maakte al mijn geborduurde jeans en kon met hangen en wurgen uit de restjes een blouse knippen. Alleen de grijze jogging met zilveren ballen was aanvankelijk moeilijk in te passen in mijn capsule garderobe…

joggingbroek zelf maken diydiva

Huispak

Bij het fietsen naar het werk, maar ook als ik ’s avonds op de bank zit, dan draag ik graag een joggingbroek. Ik heb er drie, waarvan twee Zeemannetjes. Die bevielen toch niet helemaal: te strak, al gauw te pluizig. Dus was het tijd voor een snelle nieuwe broek!

Snel

Snel betekende ook dat ik geen patroondelen heb doorgeslagen. Ik knipte weer ouderwets rond het patroon en zette ‘m gelijk in elkaar met de lock- en naaimachine.

De band is een omgevouwen dubbele lap joggingstof.

joggingbroek zelf maken diydiva

Het patroon bleek wel erg wijd en yoga achtig, dus die olifantenpijpen heb ik op de stof (en ook gelijk op het patroon) flink versmald.

Na een paar keer dragen en wassen, bleek dat de stof flink wijder werd. De broek zakte af! Uiteindelijk heb ik de band afgeknipt, de bovenkant bij de heupen van de broek versmald en ook de band smaller gemaakt. Nu heb ik een heerlijke broek voor in huis en op de fiets!

De feiten

Stof: gekregen na de Knipster finale van Nooteboom Textiles
Patroon: Burdastyle nov. 2006 yoga pants, flink versmald.
Tijd: ging snel, het patroon had ik al overgenomen en ik sloeg niet door, maar knipte gelijk. In 2 uur zat de broek wel in elkaar. Met de latere inneming nog een uurtje werk erbij.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.