Uncategorized

Terugblik op 2015 als blogjaar

 In 2015 heb ik veel gemaakt. Natuurlijk heb je dan ook je persoonlijke favorieten. Mijn top drie komt vandaag aan bod, net als jullie top drie met de meestgelezen blogs! Daarnaast blik ik deze laatste dagen van 2015 terug om te zien of mijn dromen zijn uitgekomen…
creadhd diydiva

Mijn top drie

Absolute topper voor mij persoonlijk is mijn eerste quilt, gemaakt van oude babykleertjes van mijn meiden. De tweede topper is de zelfgemaakte damestas. Normaal loop ik eigenlijk altijd met een rugzak, lekker praktisch. De derde topper hangt hiermee samen, de zelfgemaakte portemonnee. Een voorbode voor volgend jaar, als ik met echt leer aan de slag ga!

Meest gelezen blogs

Jullie favorieten zijn:

  1. Bruidssluier zelf maken
  2. Moederdag DIY met porseleinverf of -stiften?
  3. Action shoptips: paracord
  4. Een persoonlijk “wie is het” spel maken
  5. Makkelijke kersthuisjes zelf maken
paracord Cobra armband diydiva
Paracord cobra

Blogdromen

Mijn blogdromen zijn allemaal ruimschoots uitgekomen!

Ik hoopte 2015 af te sluiten met 60 abonnees via Bloglovin. Nou, je mag wel zeggen dat dit getal ruim is gehaald!!! Het zijn er momenteel namelijk 170! Dus nu durf ik te dromen van nog meer… Help je mij mee? Volg www.diydiva.nl op Bloglovin!

Ook YouTube ging als een speer. Waar ik hoopte de 3.000 volgers te passeren en misschien wel op 3.500 uit te komen, werden het er meer dan 4.500! Hoor jij daar ook bij?
Tenslotte kruipen mijn Facebookcijfers ook omhoog. In een jaar ging ik van 9 likes naar 67… Heb jij mijn pagina al geliked?

Voldoening

Dus ja, ik heb al mijn “doelen” gehaald qua aantallen. Het is immers niet leuk om te bloggen terwijl je geen lezers hebt. En de voldoening? Eigenlijk is dat nog veel belangrijker…

Dit jaar heb ik weer veel getekend, na jarenlang dit niet te hebben gedaan. Een andere grote voldoening haalde ik uit de samenwerking met Pfaff. Lange tijd mocht ik de Creative 1.5 uitproberen, hetgeen mij voor het eerst in de wereld van computergestuurde naai- en borduurmachines bracht. Wat een mogelijkheden!

borduursteken pfaff creative 1.5 diydiva

Verder nadenkend blijkt bloggen bij mijn karakter te passen. Of beter: de blogorganisatie. Want dit jaar heb ik niet één dag verzuimd, ook niet toen de zomer anders liep en ik blindelings de weg in het ziekenhuis kon vinden… Ik heb er steeds voor gezorgd dat er ieder keer weer een nieuw DIY inspiratiebericht of tutorial online stond. Wel is mijn frequentie van 5 naar 3 blogs per week gegaan. Maar vooruitzien en inplannen is blijkbaar een sterke kant. Tegelijkertijd ook een zwakke, want niet alles in het leven laat zich vooraf regelen of overzien…

Ook bedacht ik mij dat mijn YouTube tutorials helemaal bij mij horen. Want ik heb wel getwijfeld om docente te worden. Ook anderen hebben mij daarop gewezen. Mijn enige weerwoord was altijd, dat ik wel geïnteresseerde leerlingen wilde hebben… Nou, op YouTube is dat heel simpel. Als je videos niet leuk genoeg zijn, dan haken je kijkers snel af.

Kortom…

Kortom: het was een fijn blogjaar en ik ga zeker weer een jaar ermee door! En jullie…?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.