hm rok aanpassing diydiva
Uncategorized

Verbouwing H&M rok

In de uitverkoop kocht ik een leuke H&M rok van lekker dikke stof. Eigenlijk was het vooral de blingblingprint die het ‘m deed. Omdat het megadruk in de winkel was, heb ik de rok niet gepast.

Toen ik thuis was, ging ik ermee voor de spiegel staan. Tsja, dat viel niet mee. Door de stolpplooi aan de voorkant zag ik eruit of ik 6 maanden zwanger was. En dat was ik niet…

hm rok aanpassing diydivaTijd voor een verbouwing! Omdat ik makkelijker iets aan een rok corrigeer dan aan mijn eigen figuur, besloot ik de band van de rok los te maken met een tornmesje. Die zijn heel scherp, dus oppassen dat je geen gat in de stof maakt. Ik begon net voor de plooi en haalde die eruit. Vervolgens heb ik de band bovenaan weer vastgestikt tot aan de zijkant. De oude zijnaad knipte ik los, om vervolgens een strook van wel 15-20 cm eraf te knippen. Toen kon ik een nieuwe zijnaad stikken. Klaar!

Van het flinke reststuk maakte ik een mobielhoesje. Ik had nog een kartonnen malletje van mijn Huawei liggen, dus het was een kwestie van er omheen knippen en stikken.

telefoonhoesje neopreen HM diydivaHet resultaat bevalt mij. Voor valt de rok nu netjes glad. Bovendien heb ik er weer een telefoonhoesje bij! Echt handig is die sluiting trouwens niet, maar ja, het was een probeersel. Volgende keer anders…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.