zelfgemaakt hemd diydiva
Uncategorized

Zelfgemaakt hemd maakt shirt draagbaar!

Dit voorjaar kocht ik op het Stoffenspektakel twee meter zwarte jersey, om mijn capsule garderobe beter draagbaar te maken. Het zwarte shirt met lange mouwen en de gekantkloste hals komt nog wel, nu heeft het hemd met een lage uitsnijding voor onder mijn geborduurde rozenshirt prioriteit. Dat shirt heeft namelijk driekwart mouwen en is heerlijk op kantoor met dit weer. Zelfs als het buiten warm is, is het “dankzij” de klimaatbeheersing echt koud bij ons…

zelfgemaakt hemd diydiva

Jersey

Ik kocht geen zwarte flodderlap, maar een duurdere kwaliteit jersey. Maar toen ik ermee ging werken, had ik toch wat twijfels. Het voelde niet zo lekker, een beetje synthetisch… Maar met dragen blijkt het mee te vallen. Toch denk ik dat het wat meer winterkwaliteit is.

Patroon

Het patroon maakte ik op basis van een gekocht (oftewel RTW, ready to wear) hemd van de Only. Of eigenlijk was het meer een zeer kort jurkje, dat voor de Diva’s leeftijdscategorie een lekker lang hemd is… Ik oefende eerst met een restlapje uit de sew your stash voorraad. Dat was wel prettig, want de halslijn die ik toen maakte met een randje jersey bleek toch te hoog.

Ik had natuurlijk ook een hemdje met spagettibandjes kunnen maken, die moffel je makkelijker weg onder het schoudergedeelte en deze hemdjes zijn meestal wat lager door de rechte voorkant. Maar daar heb ik zo’n hekel aan, want bij mij zakken de spagettibandjes altijd af. Dan is mijn nieuwe hemd gewoon veel prettiger, want daarbij gebeurt dat nooit.

Hemd

Het resultaat is prima! Het hemdje lockte ik af bij de randen. Daarna vouwde ik dit naar binnen en stikte ik alles door met de tweelingnaald op mijn gewone machine. Dat staat altijd zo professioneel, vind ik 😉 Dit hemd zit lekker en blijft volledig onzichtbaar zitten onder de halslijn van mijn zwarte top. Ik heb van beiden de helft aan elkaar gelegd voor de foto. Je ziet gewoon hoe perfect het past. Bovendien is het hemd lekker lang om in te stoppen in mijn broek, dus geen blote buik meer.

Nu kan ik die (gekochte) top gaan dragen! Ik scoorde ‘m ooit bij wijlen V&D. Hij is zo leuk, omdat er bloemen op geborduurd zijn in kruissteek. Heb je ook die mouwen gezien? Een pofmodelletje, met elastiek halverwege en onderaan een boordje, bijzonder!

Lingerie

Met dit hemd wordt ook mijn patronenverzameling voor lingerie uitgebreid. Al eerder maakte ik zelf slips, nu kan ik bijpassende hemdjes maken. Langzaam maar zeker ga ik richting de bh’s. Maar daar zit ik nog een beetje tegenaan te hikken, het lijkt mij zo moeilijk…

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.