zijden rok wassen diydiva
Uncategorized

Strijkplank met zijde disaster

Ik sta met mijn strijkijzer in mijn handen en hoop dat ik de berg gruwelijk verwassen en gekreukte zijde nog kan redden…

zijden rok wassen diydiva

Echte zijde

Dit was ooit mijn trots: een geweldige zwierige wijde fifties rok. Natuurlijk zelfgemaakt, van een grote lap zijde die ik kocht bij de opheffingsuitverkoop van Toetenel modestoffen. Normaal zou ik nooit zo’n dure stof hebben gekocht, maar door de uitverkoop was het echt voordelig. Met een rode tule petticoat eronder iswas ‘ie prachtig…

Later bleek deze ruit een echte tartan te zijn, namelijk van de Wallace clan! Daar kwam ik bij toeval achter door deze quilt van Linzi Upton. Je ziet het lapje op de tweede rij van onder (Credits foto: Bernina blog.)

Wasmachine

Hooguit 3x heb ik ‘m aangehad, voordat ‘ie de wasmachine inging. Tuurlijk, ik weet dat zijde een stof met een gebruiksaanwijzing is. Maar welke? Eigenlijk is de rok verscholen tussen de overige was de machine ingegaan.

Op de foto zie je rechts het ongewassen restant en links de reeds gestreken rok. Jawel… Natuurlijk ben ik heel voorzichtig geweest en is de strijkbout koud.

Tip?

Ik onthou mij van verder commentaar hier en huil zachtjes verder 😉
Of hebben jullie de gouden tip voor mij? Hoe krijg ik mijn gewassen zijde weer enigzins glad?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.