glas graveren diydiva
vaderdag

Glas graveren voor vaderdag

De “Gezellig thuis club” heeft echt bestaan, zoals je ziet op onderstaande foto. Ik vind het echt iets voor diep in de jaren tachtig. Deze map met benodigdheden voor glasgraveren is één van mijn ‘erfenissen’ uit een creatieve familie. (Zo heb ik op zolder ook nog diverse potjes pailletten voor piepschuim versieren en kraaltjes voor kralenboompjes staan…)

Jarenlang heeft de graveerset in een hoek gelegen, tot ik onlangs ging opruimen. Vaderdag is een mooie gelegenheid om ermee aan de slag te gaan!

glas graveren diydiva vaderdag

De graveerset, die bestaat uit een handleiding, voorbeelden en een graveerstift, is nauwelijks gebruikt. Nadat ik ermee aan de slag ben geweest, snap ik ook wel waarom. Want het is verdraaid lastig om een goede tekening te zetten op glas. Je schraapt met de stift over het glas en dat wordt al gauw bibberig.

Bij ons in huis bleek echter de jongste wel tamelijk behendig ermee. Inmiddels heeft ze al twee glazen potjes van paarden voorzien. Als ik eerlijk ben, is zij er beter in dan ik… Dus het is niet vreemd dat er vandaag kinderhandjes in aktie op de foto’s staan.

glas graveren diydiva

Werkwijze

  • Zorg voor een graveerpen. Zoek online op ‘hand glasgraveer set’, voor zo’n 20 Euro zijn die te vinden.
  • Oefen eerst op een gewoon glaasje, voordat je dat mooie bierglas voor pa gaat bewerken. Oud glas werkt vrij lastig, dat schijnt keihard te zijn. Ik gebruikte glazen groentepotjes, dat ging wel.
  • Plak een plaatje/voorbeeld binnen in het glas
  • Trek het plaatje over met de graveerstift

Haal het voorbeeld weg en werk nog bij
glas graveren diydiva Nou, dit is mijn werkstuk… Een traditionele zwaluw met lint, zoals je dat wel zag op ouderwetse luciferdoosjes. (Ik zeg het er maar even bij, want anders zie je waarschijnlijk niet wat het is, haha).

Ik ga op zoek naar een ander vaderdag kado, want dit wordt niet mijn grootste hobby. Heb jij al een leuk kado geregeld?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.