vilt hanger kruis pasen diydiva
Pasen,  vilt

Vilt knutselen voor Pasen

Ik hou van de wisselingen van de seizoenen en de daarbij horende feesten. Dit combineer ik met een andere liefde van mij: naaien met vilt. Het is bijna Pasen. Al eerder maakte ik vrolijke paaseieren van draad, met daarin chocolade eitjes. Vandaag laat ik jullie een aparte toepassing zien voor een vilten hangertje aan paastakken.

vilt hanger kruis pasen diydiva

Vilt

Ik werk graag met vilt en heb inmiddels een leuk voorraadje ervan, allemaal lapjes van zo’n 20 bij 30 cm in diverse kleuren. Een deel heb ik ooit gekocht op de markt, een deel is van de Action. Weliswaar ook helaas van Action-kwaliteit, want het is erg dun…

Dus wanneer je vilt ergens heel goedkoop ziet, dan weet je waar het prijsverschil ‘m in zit. Maar goed, ondanks de mindere kwaliteit kun je toch heel aardige ornamentjes ermee maken.

Pasen

Bij Pasen horen chocolade paaseitjes (al dan niet in een DIY ei), vrolijk versierde takken. In de wereld om mij heen verandert Pasen net als bij Kerstmis langzaam maar zeker in een eet-feest.

Ik doe er vrolijk aan mee, gezellig met het gezin samen zijn en eten is belangrijk, maar ik vergeet de kern niet. Daarom heb ik dit kruisje van vilt voor pasen gemaakt. Het is geen eigen ontwerp, op Pinterest kwam ik ‘m tegen. Het namaken was best lastig, maar ik denk dat als ik er nog meer maak, dat het dan beter gaat.

Kruisje maken

Ga je dit met vilt knutselen voor Pasen, dan heb je drie kleuren nodig. Ik heb een kartonnen malletje getekend en uitgeknipt en dit omgetrokken op het vilt. Daarna knip je het vilt uit: een groot wit kruis, een kleiner en ronder paars kruisje en tenslotte een groen, vierkant kleintje. Bij de ‘binnenhoeken’ naai je alles naar elkaar. In het midden van het kruisje komt een pareltje.

The Passion

Vanavond is er op tv en live in Enschede weer een aflevering te zien van the Passion.

Als je een indruk wilt krijgen van waar Pasen echt over gaat, dan zou ik kijken. Trouwens ook als je een fan bent van het Nederlandstalige lied. En ook als je van spektakel houdt: twee jaar geleden ‘liep’ René van Kooten in zijn rol van Jezus over het water van de Hofvijver in Den Haag.

Ik ga zeker kijken. Jullie ook?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.