broche strikje maken diydiva
oranje,  vilt

Vilten strikje maken

Nogmaals een broche voor Koningsdag! Dit strikje van vilt (of papier!) is superleuk en heel snel te maken. In een kwartiertje heb je ´m af!

strikje makenWeten jullie al wat je met Koningsdag gaat doen? Ik ben gek op rommelmarkten, dus daar ga ik zeker naar toe. Vorig jaar ben ik er zelfs drie afgeweest, maar dat was iets teveel van het goede. Hopelijk vind ik weer leuke knutselspullen.

Verder horen oranje tompoezen bij het feest! Hopelijk is het weer een lekkere zonnige dag, dan wordt het verder een rustige middag in de tuin. Lekker hoor, zo’n vrije maandag.

Benodigdheden

Op de foto zie je wat je nodig hebt voor deze snelle knutsel om een vilten strikje te maken!

vilten strikje maken diydiva

Het patroon kun je natekenen, of uitprinten. Via google zoek je op ‘bow template’ en dan zie je heel veel kant en klare patroontjes! Die gaatjes in mijn patroon zijn veroorzaakt door de spelden, waarmee ik het tijdelijk op het vilt had vastgezet om netjes uit te kunnen knippen. Met naald en draad naai je alles vast. Je kunt het ook met het lijmpistool proberen, maar daar ben ik niet zo’n fan van.

Werkwijze

– Vouw het bovenste patroondeel met nummer 1 op elkaar. Hoe? Heel simpel, neem het uiterste stukje links (L) en leg dat op het midden (M). Neem dan het rechtse zijkantje (R) en doe precies hetzelfde (dus ook op het midden M leggen).

– Naai het in het midden vast. Dat hoeft niet netjes, want het onderste patroondeeltje 3 komt daar later overheen.

– Leg het genaaide deel 1 op het patroondeel 2.

– In het midden naai je nu deel 3 vast. Zorg dat de steken aan de achterkant zitten, dan zie je ze niet.

– Doe een veiligheidsspeld erdoor. Naai die met een paar steken vast. Zorg dat het goede deel van de speld uitsteekt (met de scherpe punt!)

Af!

Je superleuke strikje is af. Natuurlijk kun je er nog veel meer maken! Probeer ook eens papier, bijvoorbeeld in rood-wit-blauw uit.

Gisteren was de Koningsdag DIY een gehaakt gouden kroontje. Heb je die al gezien?[contact-form-7 id=”5112″ title=”Contactformulier 1″]

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.