avondvierdaagse medaille maken diydiva
voor kinderen

De gekte die avondvierdaagse heet…

Vorige week was het weer zover: de avondvierdaagse. De DIY Diva verbaasde zich over dit snoepfestijn dat gezond zou moeten zijn, en maakte ook nog een aardigheidje voor bij de finish…

Avondvierdaagse

Onze jongste liep voor het tweede jaar mee. Vorig jaar was ze meegesleurd door een enthousiaste schoolvriendin en het was goed bevallen.

Tsja, dat kan ik begrijpen. Vol verbazing zie ik wat de kinderen allemaal meekrijgen voor dat uurtje waarin ze de 5 kilometer lopen. Omdat wij via school hebben aangemeld, is er bij de start meestal wel een pakje Wicky (suikerwater…) of een gezond stuk fruit. Maar de rugzakjes zitten al vol met voorraden van thuis. Sommigen denken echt voor een uurtje een overlevingspakket nodig te hebben!

Best jammer, het gezonde effect van het wandelen weegt niet op tegen de constant malende kaken…

Ik denk zelfs dat sommige kinderen meer calorieën innemen dan dat ze verbranden tijdens het lopen.

Medaille

Ben ik dan zo streng in de leer dat mijn kind niets krijgt? Nee, natuurlijk niet! De eerste 3 dagen kreeg ze weliswaar niets mee, maar de slotdag is een feestdag. Vorige week liep ik door de Action, waar mijn oog viel op het vierdaagse snoep dat daar kant en klaar verkrijgbaar is. Lekker makkelijk, zeker als je druk bent. Maar (ik beken: ben zelf ook een snoeper en dus een kenner) dit was geen lekker snoep, en ook niet super goedkoop… Dus heb ik enkele naastliggende doosjes Skittles gekocht en ben zelf aan de knutsel gegaan.avondvierdaagse medaille maken diydivaBij een vierdaagse hoort natuurlijk een medaille. Mijn inspiratie kwam via Pinterest van EnchantedLearning.com. Met hun “medal printable” maakte ik via een tekenprogramma een eigen versie, die in 12-voud uit mijn printer kwam rollen op kartonachtig papier. Deze rondjes knipte ik tegelijk met een extra vel karton uit, waardoor ik ook een achterkantje had. Met veel plakband bind je dan eerst het snoep aan de achterkant vast, dan plak je het lint en tenslotte maak je een plakband rolletje, waardoor de voorkant erop kan. Lekker makkelijk. Je weet immers dat jouw werk zo uit elkaar wordt gescheurd om bij de snoepjes te kunnen…avondvierdaagse medaille maken diydivaReken wel op een uurtje of anderhalf uur werk, maar dan heb je ook wat. Plus grote voldoening.

Nadat mijn pré-pubertje eerst had geroepen dat ze dit niet wilde en zeker niet ging geven aan anderen, zag ik haar net voor de finish de medailles trots uitdelen. De meester kreeg er ook een van haar, en heeft de hele verdere avond daarmee rondgelopen 😉 Kortom: iedereen blij, ik ook!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.