Creatief Zeeland

Ik had alles ingepakt, dacht ik… Op het moment dat we de Eend hadden opgehaald, wilde ik mijn eerste foto maken met mijn spiegelreflex camera. En toen bleek er geen geheugenkaart in te zitten! Gelukkig was onze eerste stop Zierikzee, waar de plaatselijke Hema uitkomst bracht in de vorm van een nieuw kaartje. Met deze foto’s laat ik jullie “creatief” Zeeland zien.

Zierikzee

In Zierikzee zag ik in het havenkwartier een schattig winkeltje, met veel vilt!

vilt winkel Zierikzee diydiva

Hoe vind je de aardbeienhoed? Die is zelfs voor mij iets teveel van het goede, maar het idee is geweldig!

Watersnoodmuseum

Ik ben opgegroeid op de Zuid-Hollandse eilanden, waar de watersnood van 1953 als De Ramp in de herinnering is gegrift. Ik was al eerder in dit museum, een paar jaar geleden, en ik merk dat ik er steeds slechter tegen kan…

Dit museum in vier caissons waarmee de dijken werden gedicht, móet je zien als je in Zeeland bent, maar de verhalen die je hoort blijven met weerhaakjes in je geheugen hangen.

Watersnood trouwjurk diydiva

Wat dacht je van de blauwe bruidsjurk, waarvan de draagster, stralend op de trouwfoto, met dochtertje twee jaar daarna, in 1953 verdronk? Haar familie bewaarde de hele trouwoutfit inclusief bloemen voor altijd, en bracht ‘m nu voor de tentoonstelling “65 herinneringen”.

Deze creatie van schilder- en borduurwerk bevat de namen van alle slachtoffers.

Een mevrouw stelde zich tot doel dit helemaal met de hand te borduren, inclusief de namen van haar verdronken ex-schoonfamilie… Wat een ontzettend werk is dat geweest.

Manlief stelde voor om de multimedia installatie met alle namen van de slachtoffers maar over te slaan dit keer. Ik begreep ‘m helemaal.

Eend

Grevelingen informatiepunt Staatsbosbeheer diydivaWij tuffen weer verder, en vrijdag verzamel ik al mijn Zeelandtips…

Love, de DIY Diva.

2 Replies to “Creatief Zeeland”

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.