Foute kersttrui zelf maken 1

Wat een heerlijke tijd van het jaar is dit toch. Sint is in het land en december staat snel weer voor de deur! Ik heb leuke plannen voor die maand. Ik wil namelijk een fout kerstvest en nog een mooie slip maken.

kerst outfit

Vorig jaar waren mijn plannen wat ambitieuzer. Ik maakte toen een hele kerst outfit, met broek, trui, cape met bijpassende tas.

Omdat ik de afgelopen maanden bezig was geweest met 2 jakken met een deadline, wilde ik een rustiger december. (Ik kreeg overigens gisteren een berichtje dat ik niet bij de 15 finalisten behoor van de wedstrijd van het Textiellab.) Een slip kost niet zoveel tijd, maar in een fout kerstvest gaat wat meer energie zitten…

Fout kerstvest

Ik zag de foute kerstvesten al bij de Primark, maar kocht ze toch niet. Genoeg is genoeg en ik twijfel ook over de kwaliteit en achtergrond van de kleding. Daarnaast kan ik niet zo goed tegen die wollen stof waarvan ze gemaakt waren. Zelfs met een bloesje eronder kriebelt het, vind ik. Het vest was geweldig leuk om te zien, maar `mocht´ niet van mijn meewinkelende man en kind…

Daarom maak ik het nu lekker zelf! Dus geen foute kersttrui maar een kerstvest.

Dit wordt namelijk tegelijkertijd de ultieme sew your stash van mijn kleine lapjes. Alles wat niet in dit vest gaat, zal richting Kliko verhuizen. Genoeg is genoeg, die la moet leeg. Ik had dit voornemen al jaren, maar nu is het echt!

“Fout” kerstvest kun je ook nog op een andere manier lezen: met alleen lekker eten en feestkleding vier je nog niet het hele Feest. Ik ga voor “food for thought”.

Refashion

Ik maak mijn vest van een Puma trui, die zijn langste tijd gehad heeft. Het was een heerlijke trui, maar de kleur is (na jaren dragen!) vaal geworden en er zitten wat vlekjes op. Ik zet de schaar erin!

zelf fout kerst vest maken diydiva

Ik heb nog een rode rits liggen, van een voormalig kleuterjasje. Misschien zet ik (als ik zin heb) nog een ander mouwboord aan, maar zeker een halsboord. Ik heb nog een leuk roodwit gestreept boord van Aliexpress, dat bestemd was voor het 3 Oktober feest. Of ik gebruik de rode en witte merino wol die ik kocht, alweer voor 3 Oktober. Met de breimachine kan ik daarvan een roodwit boord maken als zuurstok idee.

Ik ga lekker over de top. Ik denk aan een mouw met peperkoekmannetjes en een voorkant met hertjes, roodwitte zuurstokjes en kransjes. De borduurmachine kan weer snorren! Over de achterkant twijfel ik nog: een kerststal, met gequilte ster van Betlehem erboven en heel veel geborduurde sterren?

ster van bethlehem quilt diydiva

Vaak komen mijn ideeën als ik bezig ben. Ik ga starten met de mouw. Die knip ik wel open om te kunnen borduren, maar daarna is het een kwestie van naadje stikken en hij is weer dicht. Leuk, ik ben benieuwd hoe het loopt…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Love, de DIY Diva.

2 Replies to “Foute kersttrui zelf maken 1”

Hoi, wat vind jij hiervan?