Kimono tijd!

Dankzij het onderling ruilen van de kerstpakket inhoud ben ik nu in het bezit van wel 5 Afrikaanse doeken in prachtig Buurtzorg-blauw. Heel lang wilde ik er een tuniek van maken, maar iets hield mij tegen… Misschien ga ik toch opeens richting Japan!

Tuniek

In de week vóór wij de Knipster wedstrijd opdrachten zouden krijgen was ik vrij. Ik heb toen lukraak een flink aantal leuke patronen overgetrokken. Nu ik ruim in mijn tijd zat, moest ik daarvan profiteren. Uiteindelijk maakte ik voor de naaiwedstrijd niet deze tuniek. Met de Afrikaanse doeken die ik rond Kerstmis verzamelde, zou het er wel van komen. Alleen hield iets mij tegen, alles lag klaar maar ik ging niet van start.Buurtzorg goodtogive Tanzania doek dediydiva

Dat was gewoon een teken 😉 Vorige week op de fiets, bij heftige tegenwind zag ik opeens het licht. Ik ben geen tuniekjesmens. Ik heb er wel eentje, maar eigenlijk is die onhandig en of ‘ie flatteert daar ben ik ook nog niet over uit…

Nachtwacht panel tuniek KnipMode diydiva
Nachtwacht tuniek tutorial

Ik wist het: van de Afrikaanse doeken ging ik geen tuniek maken, maar een Japanse kimono!

Van de Afrikaanse doeken maak ik een Japanse kimono!

Kimono

De kimono’s hangen in de lucht: vorige week blogde SewIngridd over de door haar gemaakte ABBA outfit met kimono’s en nu kwam bij mij het idee op.

Al eerder vertelde ik van de geweldige (Primark…) badset van onze jongste: bikini en kimono in verschillende stofsoorten maar met dezelfde print. Dat ga ik nu zelf maken!

Knipster 2017 Martine outfit 1 dediydivaMet Knipster maakte ik ook een kimono, dubbelzijdig draagbaar in zwart wit. Deze kimono wordt wel iets langer, want ik wil een praktisch jasje om in de zomer op vakantie van het zwembad naar het huisje te lopen.
Dochterlief, die destijds dagenlang met mijn test-kimono van een oude molton liep in huis, krijgt nu een echte. We hebben in totaal 5 Afrikaanse doeken, en met twee daarvan maak je al een kimono in one-size-fits-all. Ik wil ‘m niet dubbelzijdig, dus dat scheelt weer een voering.

Een bijpassende bikini heb ik dan nog niet. Maar dat probleem los ik te zijner tijd wel op met een nieuwe zelfgemaakte, in kobalt en donkerblauw… Dat zijn sowieso mijn lievelingskleuren.

Goed, ik begin eerst maar eens met knippen.
O ja, ik heb ook nog een Zeeuwse outfit liggen om af te maken…

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.