poppenhuis kast pax 3d printer
werk in uitvoering

Nieuwe 3D print

Het is zo leuk om te doen: 3D printen. Zelf heb ik er nog geen, maar mijn poppenhuis meubels ontwerp ik zelf. De 3D printman zorgt er daarna voor dat het geprint wordt.
Hoe vind je mijn nieuwe kast?

3D kast

De slaapkamerkast van mijn poppenhuis wilde ik hetzelfde maken als in het echt: een Ikea Pax kast. Uiteraard kun je dan blokjes hout gebruiken, daar een deur opplakken en klaar… Niet als je de DIY Diva heet!

Ik ontwierp een Pax kast, met precies dezelfde indeling als de mijne, zodat er echte mini kleertjes in kunnen! Onderin zitten drie laden, die schuif je er gewoon in. Er zitten nog enkele schoonheidsfoutjes in mijn ontwerp. De handgreepjes van de laden zijn niet goed in het midden geplaatst. En je ziet dat sommige wanden dikker zijn dan andere. Dat ga ik nog veranderen aan het ontwerp, maar voor nu hou ik het zo. Want ik doe bijna alle deuren van de kast toch dicht in mijn poppenhuis. Bovendien staat de kast wat dieper in mijn huis, waardoor die foutjes echt niet opvallen.

3d print kast poppenhuis dollhouse pax ikea dediydiva

Wat nog wel opnieuw moet, zijn de lange deuren. Daar zijn de handgrepen in het ontwerp weggevallen.

Het tekenen van werkende, openslaande deuren vond ik te lastig. Bart, de 3D printman bedacht een handige oplossing: maak uitstekende deeltjes aan kast en deur en verbindt die met een gloeiende naald erdoor. Na het afkoelen knip je dan met een tangetjes de rest van de naald eraf. Maar zelfs die uitstekende (ronde) deeltjes maken was al zo’n getob, dus ik ben gestopt met ontwerpen.

Miniatuurscharnieren

Ik wist dat ik nog een zak poppenhuisscharniertjes op zolder had liggen. Dus liet ik de deuren apart uitprinten, zonder verbindingsstuk. Op de foto zie je nog alle deuren los. Ik heb helaas geen flauw idee meer waar de scharniertjes gebleven zijn… Inmiddels wacht ik op een nieuwe levering uit China van Aliexpress! Je ziet het resultaat hier wel verschijnen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.