granny squar poncho diydiva
outfit,  winter

Refashion: Lekker poncho weer!

Manlief en ik hebben geen oma’s meer. Maar deze “grondleggers van mijn liefde voor handwerken” zijn ons tegelijkertijd nog heel nabij. Niet alleen in vele herinneringen en foto’s, maar ook op het creatieve vlak. De oma van mijn man haakte deze geweldige beddensprei. Jawel, granny squares gemaakt door een heuse granny. Ik vond en vind ‘m geweldig, maar… gebruiken jullie nog een beddensprei? Wij niet, een gewoon dekbed is genoeg en zo’n sierlap erop alleen maar onhandig. Dus zette ik de schaar er in voor een refashion!

liefde voor handwerken diydivaDe schaar erin!

Uiteraard ging ik niet rücksichtslos tekeer, maar knipte ik heel voorzichtig de verbindingsdraadjes tussen de lapjes los. Zo maakte ik een driehoekige poncho. Ook de hals knipte ik daaruit. Alleen voor de halsuitsnijding was het nodig enkele grannies door te knippen en af te werken. Ook op de schoudernaad zijn enkele grannies samengevoegd.

Aanhaken

Bovenaan haakte ik een zwart koordje aan beide zijden als sluiting.

granny square poncho diydivaNadat ik aan halszijde en buitenkant nog een vrolijk randje had gehaakt, was mijn poncho af! Door alle kleurtjes valt ‘ie goed te combineren. Een mooie aanvulling op mijn capsule garderobe dus!

granny squar poncho diydiva

De feiten

Benodigdheden: sprei van oma, bolletje wol om een nieuw randje te maken.

Tijd: uren en uren moet oma gehaakt hebben aan deze beddensprei. De refashion duurde ongeveer 4 uur, voor fabricage en het randje erbij haken.

Kosten: hoeveel oma betaalde voor de wol is onbekend. Mijn randje haakte ik van een bolletje dat ik nog in voorraad had.

 

Conclusie

Ik ben er superblij mee. Om ‘m te dragen, wil ik wel er een kraagje onder, omdat het anders kriebelt in mijn nek. Misschien ga ik nog weleens zo’n trendy nepboordje maken (of ik sloop een afgedankte blouse daarvoor). Dan heb ik vervolgens meer keuze wat ik eronder draag. Mijn laarzen passen trouwens ook perfect bij de poncho.

Rieker laarzen diydiva

Hebben jullie ook nog ergens een grote gebreide of gehaakte lap liggen, die je eigenlijk niet meer gebruikt? Of zou je nooit de schaar daarin zetten, om iets anders te maken?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.