LMV creatief papier paper tafelzeil Daphne´s diary diydiva zomer 2015
zomer diy

Quiz vakantieleesvoer: wat past bij jou ?

Inmiddels heeft heel Nederland vakantie. Ik heb er zin in! Heerlijke weken zonder ochtendstress, lekker relaxen in een leuke bungalow en veel vrije tijd, ook om creatief te zijn. Als ik in het buitenland ben, dan loop ik graag een kiosk binnen om de plaatselijke creamagazines te kopen (bijvoorbeeld Patronas in Spanje, vol chique zelfmaakmode).


In eigen land hebben we ook voldoende keus op creatief gebied. Twijfel je nog?  Met de volgende quiz weet je na 3 vragen precies welk blad bij jou past 😉

LMV creatief papier paper tafelzeil Daphne´s diary diydiva zomer 2015Quiz vakantieleesvoer

Vraag 1. Maak jij deze zomer een vakantie fotoboek?

a. Natuurlijk, ik neem zelfs mijn mini fotoprinter mee. Iedere avond ben ik bezig met printen, knippen en plakken.
b. Ja, en ik wil er ook een leuk beschermhoesje voor maken.
c. Hmm, ik weet het nog niet. Misschien.
d. Daar heb ik geen tijd voor. Ik ben bezig met patronen overtrekken.

Vraag 2. Wat moet jouw favoriete vakantieplek hebben?

a. Een stevige tafel voor mijn papier, snijmat en kaartenmaakspullen.
b. Zo’n winkeltje met Kitsch Kitchen spullen, maar vooral leuk tafelzeil.
c. Veel braderieën en marktjes.
d. Een stoffenwinkel of markt met minstens één lapjeskraam.

Vraag 3. Waaraan denk je het eerste bij een zomers feest?

  1. Leuk, ik ga versieringen maken. En een pinata is ook helemaal hip!
  2. Ik maak zelf een leuk kado voor het feestvarken.
  3. Gezellig, laatst nog een leuk receptje gezien voor wat lekkers.
  4. Snel een nieuwe jurk naaien!

Uitslag

Heb je veel a‘s? Dat is duidelijk. Jij bent een echte papercraft-girl. Scrapbooken en kaarten maken zijn jouw favorieten. In de boekhandel kun jij het beste Made in Paper/Creatief met papier kopen. Deze zomeruitgave (nr. 4) heeft leuke onderwerpen, zoals het maken van kransen van papier, maar ook een feestelijke ananas pinata. Zo’n papier maché vorm met snoepjes erin heb je altijd al eens willen uitproberen!

Ben jij een b-meisje? Dan zit je graag achter de naaimachine voor niet te moeilijke projecten. Maak het met tafelzeil is jouw blad! Op vakantie kun je lekker op zoek gaan naar leuke nieuwe printjes en ze alvast knippen. Zodra je thuis bent, kun je ze in elkaar zetten. Ik doe met je mee, en ga aan de slag met het schattige portemonneetje!

Wie veel c’s aankruiste, heeft een brede creatieve interesse. Beetje knutselen met papier en mooie labeltjes, beetje koken en tuinieren, beetje van alles wat. Jouw lijfblad is Daphne’s Diary. Voor mij een beetje te mierzoet, die warme, gezellige verhalen van “Daphne” over haar kids, man en hond, maar dit is dan ook echt een feelgood blad, inclusief leuke adresjes voor reizen en shoppen.

D is duidelijk: jij naait! Het blad La Maison Victor is relatief nieuw voor Nederlanders. Leuk, weer eens wat anders dan KnipMode of BurdaStyle. Het heeft goede beschrijvingen en werktekeningen, met stap voor stap tekeningen. Ook leuk is dat je de patronen onderling kunt ‘plakken’ (blouse+rok wordt jurk).

Ik neem lekker al deze vier bladen mee in de koffer. En jullie? Wat pakken jullie in? Leuke tips voor buitenlands tijdschriften kun je hier ook kwijt.

 

Eén reactie

  • Lien

    Wat leuk zo’n quiz, creatief bedacht! Ik lees in de zomer van alles, verslind zelfs puzzelboekjes, heerlijk! Als ik tussen de 4 bladen op de foto moet kiezen, ga ik toch voor Daphne’s Diary!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.