lavendel krans decoratie diydiva
diybruiloft,  kinderen,  lavendel,  zomer diy,  zomerbruiloft

Tips en trucs: lavendelkrans maken

Lavendelkransen zijn geweldig als decoratie bij een bruiloft. Je kunt er zelfs over denken om een krans als boeket voor jezelf of je bruidsmeisjes te gebruiken! Het ruikt ook zo heerlijk als je een lavendelkrans gaat maken.

lavendelkrans diydiva

De moeilijkheid valt reuze mee. Een lavendelkrans maken is ook geen rocket science. De eerste was een beetje klungelig, maar al snel had ik de slag te pakken.

Benodigdheden

Het groene, vrij dunne ijzerdraad komt bij de Intratuin vandaan, maar zal in elke tuincentrum verkrijgbaar zijn.

lavendelkrans diy diydiva

Het is heel simpel: neem ongeveer 3 lavendeltakken bij elkaar, knip die af op zo’n 15 cm. Draai een groen ijzerdraad om die drie heen. Neem nu weer 3 lavendeltakken met een beetje steel, hou die iets lager en draai daar het ijzerdraad om. Zo ga je door. Op de foto hieronder zie je hoe het ijzerdraad wordt gewikkeld.

lavendelkrans ijzerdraad diydiva

Je zult meerdere ijzerdraden nodig hebben. Die knoop je heel simpel vast aan het laatste eindje lavendel van de vorige ijzerdraad. Natuurlijk kun je ook een krans maken van gedroogde lavendel.

Bruidskrans

Als je bloeiende lavendel wilt gebruiken, dan zul je eind juni-begin juli moeten trouwen 😉 Je kunt kiezen voor een krans in je haar of een krans als boeket (voor jou of je bruidsmeisjes) of als decoratie op de locatie.

lavendel krans decoratie diydiva

Bij deze paarse trouwjurk had het ook mooi gestaan…

Het staat prachtig, zo’n dieppaarse krans, maar besef wel dat lavendel vrij kwetsbaar is. Het valt snel uit. Eventueel maak je van tevoren een paar kransen, zodat je kunt wisselen met een reserve exemplaar.

Voor een voordelige bruiloft is lavendel wel geweldig, zeker als het in je eigen tuin groeit!

Andere mogelijkheden

Wat dacht je van gevulde lavendel zakjes voor in je kledingkast? Maar dan wel hele leuke…

Reacties uitgeschakeld voor Tips en trucs: lavendelkrans maken